Transitie Autoriteit Jeugd aan de slag

Facebooktwitterlinkedinmail

Logo-jeugd-voor-zorg_klein

De Transitie Autoriteit Jeugd is aan de slag en opent vanaf  1 april 2014, haar deuren. Jeugdzorginstellingen die in de problemen dreigen te komen als gevolg van de overgang naar het nieuwe stelsel kunnen zich vanaf dat moment melden bij de nieuwe Autoriteit. In specifieke situaties waarin gemeenten en instellingen er samen niet uitkomen, onderzoekt de Autoriteit of de continuïteit van hulp en zorg niet in gevaar komt. Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) en staatssecretaris Fred Teeven (VenJ) hebben dit maandag bekend gemaakt.

Bestuurlijke maatregelen

De Transitie Autoriteit Jeugd kan op basis van haar bevindingen overgaan tot een aantal acties. In eerste instantie zal dit vooral bestaan bemiddeling en advies richting betrokken partijen. Als dat niet leidt tot een uitkomst waarin de continuïteit van zorg is geborgd, kan de Autoriteit de bewindslieden adviseren over het nemen van bestuurlijke maatregelen tegen gemeenten.

Noodzakelijke sanering

Het zal ook voorkomen dat zorginstellingen een noodzakelijke sanering moeten doorvoeren. De Autoriteit zal daarbij adviseren. In bijzondere gevallen kan zij staatssecretarissen Van Rijn en Teeven adviseren over het bieden van ondersteuning bij frictiekosten die hierbij ontstaan en de voorwaarden die daaraan verbonden moeten worden.

Bereikbaar

De Autoriteit bestaat uit personen met deskundigheid op het gebied van openbaar bestuur, financiering, zorginkoop, bedrijfsvoering en de jeugdsector. Marjanne Sint is voorzitter. De Transitie Autoriteit Jeugd is vanaf 1 april bereikbaar via www.transitieautoriteitjeugd.nl

Documenten en publicaties

Bron: rijksoverheid.nl 

Dit bericht is 2114 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail