Toneelvoorstelling “Welkom Thuis” – reprise 21 maart te Oegstgeest

Facebooktwitterlinkedinmail

toneelspelen

Op donderdag 21 maart vindt in Oegstgeest de theatervoorstelling ‘Welkom Thuis’ plaats. Op het podium zien we een vertrek-/aankomsthal met twee gates: ‘Rest van de wereld’ en ‘Psychossos’. Hoe reageert de rest van de wereld op de mensen die uit Psychossos komen? Hoe zou u reageren als u hoort dat uw nieuwe liefde op reis is geweest in Psychossos?

 Het levert vaak ongemakkelijke, maar herkenbare situaties op. En dat inspireerde zeven vroege 20’ers (ervaringsdeskundigen en niet-ervaringsdeskundigen) en regisseur Sylvia Bos om de theatervoorstelling ‘Welkom Thuis’ te maken. Het verhaal gaat over terugkomen in de maatschappij na een psychose. In de theatervoorstelling delen de spelers hun visie en ervaringen op een theatrale manier met het publiek.

November vorig jaar werd ‘Welkom Thuis’ ook opgevoerd. De voorstelling was drie avonden uitverkocht. De reacties waren lovend, het publiek was onder de indruk. Vandaar dat Rivierduinen een reprise organiseert. Dit gebeurt in het kader van de week van de psychiatrie (18 – 23 maart) die dit jaar in het teken staat van Stigma.

Initiatiefneemster Sandra Smeding vertelt dat ‘Welkom Thuis’ niet zo zeer wil uitleggen wat een psychose is, maar juist laat zien hoe moeilijk het is om terug te keren in de maatschappij. “Door het stigma dat aan een psychose kleeft, duurt het langer voordat je je ‘oude leven’ weer kunt oppakken. Zelfs in contact komen met jezelf, je familie, vrienden en kennissen is ingewikkeld.” Over deze realistische ervaringen gaat ‘Welkom Thuis’. De herkenbaarheid maakt het stuk toegankelijk. Het is lachwekkend en pijnlijk tegelijk.

 

Praktische informatie over ‘Welkom Thuis’:

• Locatie: Vergadercentrum Rivierduinen, Endegeesterstraatweg 5, Oegstgeest

• Reserveren: d.vanderlaan@ggzduinenbollenstreek.nl

• Speeldatum: donderdag 21 maart

• Aanvang: 20:00 uur

• Toegang: € 5,-

 

Persbericht Rivierduinen

Dit bericht is 4078 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail