‘Te vroeg geboren kinderen vaker introvert’

Facebooktwitterlinkedinmail

Introvert

30 juli 2015 – Te vroeg geboren kinderen hebben een grotere kans om later in hun leven introvert en onzeker te worden. Eén van de oorzaken is de extra bezorgdheid van de ouders. Dat schrijft de Engelse krant The Telegraph op basis van onderzoek aan de University of Warwick. Te vroeg geboren baby’s worden als ze opgroeien relatief teruggetrokken en stil. Daarnaast zijn ze vaker onzeker, neurotisch en bezorgd.

Twee oorzaken

Er zijn twee oorzaken aan te wijzen voor het verband tussen vroeggeboorte en een introvert karakter. De eerste is dat vroege baby’s vaker in een kritieke gezondheidstoestand belanden, wat de ontwikkeling van hun hersenen beïnvloedt. De tweede is dat de ouders van een te vroeg geborene sneller bezorgd zijn; dit draagt bij aan de vorming van het karakter van het kind.

Eerder onderzoek

Men spreekt van vroeggeboorte als een baby binnen 37 weken ter wereld komt, in plaats van tussen 37 en 42 weken. De onderzoekers baseerden hun bevindingen op eerder uitgevoerd vergelijkend onderzoek tussen 200 vroeg geboren baby’s en 197 kinderen die ‘op tijd’ waren. Eerder was al bekend dat baby’s die binnen 32 weken geboren worden, een verhoogde kans op autisme hebben en minder goed cognitief ontwikkeld zijn.

Bron: nu.nl

Dit bericht is 1917 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail