„Symptomen ADHD effectief te bestrijden met vitamines”

Facebooktwitterlinkedinmail

dyn003_original_300_277_jpeg_2612336_ecaeb35b67132be486559f66b760e219

Vitamines en mineralen vormen een geschikt middel tegen ADHD, stellen Nieuw-Zeelandse psychologen in The British Journal of Psychiatry. De Britse omroep BBC bericht erover en het AD en het Reformatorisch Dagblad plaatsten een artikel hierover.

Volwassenen met ADHD kunnen zich merkbaar beter concentreren en minder last van hyperactiviteit nadat ze acht weken vitaminesupplementen hebben gebruikt, blijkt uit kleinschalig onderzoek van psychologen van de University of Canterbury in Christchurch.

Symptomen van ADHD zijn onder andere een korte aandachtsspanne, concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. ADHD wordt behandeld met medicatie, zoals stoffen die het centraal zenuwstelsel stimuleren, die een effect hebben op het brein en die de symptomen verlichten. Psychologen in Nieuw-Zeeland zeggen dat bepaalde nutriënten de werking van onze hersenen zouden kunnen verbeteren.

De onderzoekers lieten 80 volwassenen met ADHD supplementen met vitamine D, vitamine B12, foliumzuur, magnesium, ferritine, ijzer, calcium, zink en koper of een placebo innemen. Bij degenen die de supplementen gebruikten, was na acht weken een vermindering merkbaar van concentratieproblemen, hyperactiviteit en impulsiviteit. Bij degenen die de placebo slikten was dit niet het geval.

Volgens de psychologen van de University of Canterbury zijn de effecten van mineralen en vitaminen kleiner dan die van traditionele medicijnen, maar kunnen ze toch een oplossing zijn voor bepaalde mensen, vooral voor degenen die op zoek zijn naar alternatieve behandelingen. ‘Dit kan een oplossing zijn voor mensen met ADHD die slecht reageren op de medicijnen of waarbij die geen effect hebben’, zegt hoogleraar Julia Rucklidge.

Dit bericht is 25252 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail