‘Super-mama’ loopt meer kans op depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

supermama

Moeders die te veel bezig zijn met de vraag of ze wel de perfecte ouder zijn, zijn vatbaarder voor een depressie.

Volgens onderzoekers van de universiteit van Michigan lopen zogenaamde ‘super-mama’s’ meer kans depressief te worden. Moeders die een grote druk voelen om hun huilende baby of te drukke kleuter rustig te krijgen, veroorzaken hiermee te veel stress bij zichzelf. Ze worden hierdoor gevoeliger voor psychische problemen. Zo staat te lezen op Daily Mail.

Het onderzoek laat tevens zien dat veel moeders zich druk maken over of buitenstaanders hen wel als goede moeder zien. Hierdoor krijgen de vrouwen het gevoel dat ze aan niemand advies kunnen vragen en er helemaal alleen voor staan. Dokter Thomason, een van de onderzoekers verklaart dit gevoel: “Kinderen worden geacht zich perfect te gedragen en wanneer ze dat niet doen, krijgen de ouders hiervan de schuld. Terwijl dit zeker niet de schuld van de opvoeder hoeft te zijn. Het is wel van belang hoe de ouders met het verkeerde gedrag om gaan, en dat kan nogal lastig zijn.”

Een ander recent onderzoek toont aan dat vrouwen een groter risico lopen op een depressie wanneer hun kindje vier jaar is, dan in het eerste jaar na de geboorte.

Bron: metronieuws.nl 

Dit bericht is 5556 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail