Miljoen euro subsidie voor onderzoek naar blended care zorg

Facebooktwitterlinkedinmail

e-health

Ruim 1 miljoen euro aan bijdragen van ZonMw en het Innovatiefonds en Europese subsidies euro maken onderzoek mogelijk naar blended care zorgprogramma’s voor mensen met psychische klachten.

GGZ inGeest, de afdeling Psychiatrie van VUmc en de afdeling Klinische Psychologie van de VU gaan de komende jaren gezamenlijk optrekken in het ontwikkelen, evalueren en implementeren van blended care zorgprogramma’s voor mensen met psychische klachten. Het gaat om klachten in de tweede en derdelijn waaronder unipolaire en bipolaire aandoeningen en angststoornissen.

Blended care – een combinatie van face to face consulten en e-health modules – wordt gezien als een veelbelovende (kosten)-efficiënte therapievorm. Er zijn echter nog weinig zorgprogramma’s beschikbaar die geïmplementeerd kunnen worden. Ook is er nog maar beperkt empirisch onderzoek gedaan naar de effectiviteit, implementatie-aspecten en kosten effectiviteit van Blended Care Zorgprogramma’s.

Het blended care programma BETTER (BlEnded TreaTmEnt Research) loopt van 2013 tot 2018. Voor deze activiteiten is in totaal ca 1,3 miljoen euro aan subsidies verworven en een aantal subsidieaanvragen loopt nog.

Meer informatie is per e-mail beschikbaar bij mevr. prof. dr. Heleen Riper, hoogleraar eMental-health, VU, Klinische Psychologie (h.riper@vu.nl ) en prof. dr. Jan Smit, directeur onderzoek GGZ inGeest/Afdeling Psychiatrie (jh.smit@ggzingeest.nl )

Bron: ggzingeest.nl 

Dit bericht is 5263 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail