Subsidie voor ontwikkeling checklist angststoornissen

Facebooktwitterlinkedinmail

Angst

Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft het project ‘Checklist Angststoornissen’ gehonoreerd met een subsidie, nadat het project was ingediend door de Stichting Topklinische GGz, Altrecht Academisch Angstcentrum en GE-iMTA. Aan dit project gaan alle topklinische angstcentra meewerken.

Het Academisch Angstcentrum (AAA) startte vorig jaar met het project  `Ontwikkeling van een checklist Angststoornissen`. Hiermee kunnen patiënten met een (ernstige) angststoornis worden onderscheiden. Het project stelt zich ten doel een evidence based checklist (decision tool) te ontwikkelen die doelmatigheid binnen de zorg voor patiënten met een ernstige en complexe angststoornis bevordert en zo over- en onderbehandeling voorkomt. De te ontwikkelen checklist helpt patiënten op basis van objectieve criteria toe te wijzen aan de naar verwachting meest effectieve behandeling.

Initiatiefnemers dr. Danielle Cath en drs. Suzy Matthijssen: “Geweldig hoe alle topinstellingen in Nederland zich inmiddels verbonden hebben aan het project en dit tot een gezamenlijk succes willen maken, we zijn hier heel blij mee. En als dit ook leidt tot nog meer onderlinge samenwerking tussen de verschillende angstcentra is het helemaal mooi!”

Bron: altrecht.nl 

Dit bericht is 2477 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail