Staatssecretaris hield brief over veranderingen AWBZ tegen

Facebooktwitterlinkedinmail

Van-Rijn

Een brief van zorgverzekeraars waarin AWBZ-cliënten persoonlijk zouden worden geïnformeerd over de aanstaande wijzigingen in de zorg, is op het laatste moment tegengehouden door staatssecretaris Van Rijn.

Zorgverzekeraars Nederland is teleurgesteld dat het initiatief van zorgverzekeraars door het ministerie onderuit werd gehaald. “Goede communicatie naar mensen die daadwerkelijk te maken krijgen met de veranderingen, is in deze fase cruciaal”, schrijven de zorgverzekeraars aan de Tweede Kamer.

Eerder dit jaar besloot het ministerie van Volksgezondheid van een eigen brief af te zien, waarna de zorgverzekeraars de handen ineen sloegen om alle 800.000 AWBZ-cliënten persoonlijk te informeren over de veranderingen die het kabinet in de zorg wil doorvoeren.

“Eind september stonden vier brieven klaar om alle AWBZ-cliënten te informeren bij wie zij in 2015 voor hun zorg terecht kunnen (het zorgkantoor, de zorgverzekeraar, de gemeente of de gemeente èn de zorgverzekeraar).” Maar op het laatste moment stak Van Rijn dus een stokje voor de brief. De zorgverzekeraars noemen dat ‘spijtig’.

Bron: rtlnieuws.nl 

Dit bericht is 1939 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail