Socialrun wil taboe op psychiatrische aandoeningen doorbreken

Facebooktwitterlinkedinmail

Unknown-1

Op 27 tot en met 29 september 2013 is de jaarlijkse Socialrun. Dit is een non-stop estafetteloop van meer dan 600 kilometer in 48 uur in Utrecht.

De stichting Socialrun wil het taboe op psychiatrische aandoeningen doorbreken. Door, met, en voor mensen met een psychiatrische aandoening is de kerngedachte. Het geld dat door sponsoring beschikbaar komt, investeren zij in projecten die bijdragen aan het doorbreken van het stigma op psychiatrische aandoeningen.

Ook de landelijke politiek is betrokken; verschillende Kamerleden en lokale politici komen om het startschot te geven, medailles uit te reiken en te spreken tijdens de start- en finishfeesten. Justitie doet ook mee: de Socialrun is een door justitie erkend sportevenement geworden. Dit betekent dat alle medewerkers van penitentiaire inrichtingen in Nederland verlof en ondersteuning kunnen krijgen voor deelname. De Van der Hoeven kliniek, SBWU, en ADHD glossy verwachten teams te gaan opzetten en ondersteunen.

De Stichting Socialrun wil ook ggz-instellingen vragen om te participeren door het opzetten van teams, financiële steun en publiciteit via de door hen gebruikte media. De Socialrun biedt een kans voor instellingen om zich duidelijk zichtbaar uit te spreken tegen stigmatisering van mensen met psychiatrische aandoeningen. Via social media wordt een groeiende groep volgers bereikt: per dag bereiken ze inmiddels regelmatig 6 tot 8 duizend mensen.

Wil je meedoen met een team, of de Socialrun sponsoren, kijk op www.socialrun.eu, www.facebook.com/Socialrun enTwitter.

Bron: ggznederland.nl

Dit bericht is 6073 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail