Rotterdam bevriest eigen bijdrage jeugd-ggz

Facebooktwitterlinkedinmail

Jeugd-en-gezin3

Gezinnen in Rotterdam hoeven de komende maanden geen eigen bijdrage te betalen als hun kind dagbehandeling krijgt bij een GGZ-instelling. De gemeente Rotterdam zet zich daarmee af tegen het beleid van de regering.

In de Jeugdwet is een ouderbijdrage verplicht voor de opvang van jeugdigen in een GGZ-instelling. Het idee hierachter is dat ouders geld besparen als hun kind is ondergebracht in een instelling; ze hoeven immers geen onderhoudskosten te betalen.

Ook ouders met een kind in de dagopvang moeten een bijdrage betalen. De bedragen variëren van enkele euro’s tot enkele tientjes per maand. In Rotterdam gaat het om achthonderd gezinnen.

Geen besparing

De gemeente Den Haag besloot eind januari al de omstreden bijdrage niet meer te innen. De gedachte hierachter is dat kinderen die naar de dagopvang gaan, geen besparing opleveren voor ouders. Rotterdam volgt nu dit voorbeeld.

Staatssecretaris Van Rijn heeft een onderzoek aangekondigd naar de verschillende vormen van eigen bijdragen. De uitkomst van dit onderzoek wordt niet voor de zomer verwacht. Rotterdam zal tot die tijd de eigen bijdragen van de achthonderd gezinnen betalen.

Bron: rijnmond.nl 

Dit bericht is 2277 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail