ROM-Portaal voor vrijgevestigde klaar voor Basis GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

rom

Uitbreiding voor vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten

Per 1 januari verandert er veel binnen de GGZ voor de vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten. Routine Outcome Monitoring (ROM) wordt voor alle vrijgevestigde verplicht en daarnaast moet er geanticipeerd worden op de Basis GGZ. Reflectum biedt voor deze doelgroep, binnen hun al bestaande ROM-portaal voor Routine Outcome Monitoring, nu ook de ondersteuning voor de Basis GGZ. Op die manier kunnen behandelaren een indicatie stellen en advies geven voor Basis GGZ, Generalistische GGZ en Specialistische GGZ.

Naast de al bestaande mogelijkheden voor het stellen van indicaties en het geven van advies is er nu ook de mogelijkheid om in te spelen op de nieuwe regelgeving rondom de Basis GGZ die vanaf 2014 van start gaat. Op die manier is er direct inzicht in de behoefte van de cliënt en de best passende zorg die met het nieuwe model opgebouwd is in Basis GGZ, Generalistische GGZ en Specialistische GGZ. De vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten kunnen hiermee naast deze nieuwe vorm van screening en e-triage ook direct de behandeling voortzetten middels hetzelfde portaal. Op die manier is er één portaal voor e-triage, screening, ROM en diagnostiek.

De nieuwe softwarefunctionaliteit biedt de vrijgevestigde psycholoog en psychotherapeut de mogelijkheid voor een snelle digitale screening en afname van vragenlijsten bij cliënten. De cliënt kan online vanuit huis of in de praktijk de vragenlijsten invullen die door de behandelaar klaargezet wordt. De vrijgevestigde psycholoog en psychotherapeut hebben hiermee direct inzage in de scores en rapportage en kan deze inzetten bij de beoordeling van de klachten. Eventuele vervolgvragenlijsten worden ook direct toegewezen binnen het portaal. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om eventuele informatie direct mee te sturen bij een verwijzing naar de specialistische GGZ of om terug te sturen naar de huisarts.

“We zijn trots op deze nieuwe module. De nieuwe regelgeving rondom de Basis GGZ heeft veel invloed op het werk van de vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten. Deze doelgroep bedienen we al met ons huidige ROM-portaal en we vinden het daarom belangrijk direct te anticiperen op de nieuwe regelgeving om op die manier de vrijgevestigde hierbij goed te ondersteunen”. aldus Lucas Bonsel, Manager Reflectum.

De nieuwe ondersteuning voor de Basis GGZ is binnen de samenwerking van Reflectum met VitalHealth Software al in gebruik bij een aantal instellingen. Met de inzet van het Reflectum ROM-portaal zijn de vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten, maar ook de andere bestaande klanten zoals groepspraktijken en meerdere middel- en grote GGZ-instellingen, klaar voor de Basis GGZ.

Bron: zorgkrant.nl 

Dit bericht is 3305 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail