Relatieconflicten hoofdoorzaak depressie bij homo’s

Facebooktwitterlinkedinmail

media_xll_4890672

Dat homo’s meer aan depressie lijden dan hetero’s staat niet ter discussie. De verklaring ervan staat echter onder druk van politiekcorrecte paradigma’s. Hoewel velen aannemen dat verwerping door de familie de belangrijkste reden voor depressie bij homoseksuelen is, stelt een nieuwe studie vast dat het probleem hoofdzakelijk komt doordat relatieproblemen bij homo’s veel vaker voorkomen.

Dr. Delaney Skerett leidt een team van onderzoekers van het Australisch Instituut voor Zelfmoordonderzoek en -Preventie (AISRAP) dat zelfmoorden in Queensland onderzoekt. Hij stelde vast dat een hoofdreden voor zelfmoord bij “lesbisch, gay, biseksueel, transgender en interseks” (LGBTI) mensen de druk is van hun liefdesparters.

De studie stelde vast dat “LGBT individuen vaker relatieproblemen hebben” dan heteroseksuelen “met relatieconflicten eveneens meer frequent dan in niet-LGBT gevallen.”

Wat betreft de familiefactor zegt dr. Skerett dat “de cijfers ons vertellen dat er over het algemeen acceptatie” bestaat in gezinnen. Skerett noemt dit “geweldig” en “werkelijk een opsteker”.

Skeretts studie bevestigt eerdere studies dat binnen homoseksuele relaties meer geweld voorkomt dat tussen heteroseksuele partners. Een studie uit 2007 stelde vast dat 32 procent van de homoseksuelen gedurende hun leven mishandeld worden door op zijn minst een partner.

De onderzoekers van AISRAP vonden ook dat een hoger percentage van homoseksuelen zich eerder het leven benam uit wanhoop dan uit andere psychologische aandoeningen. Terwijl bij een achtste van alle zelfmoordenaars in Queensland een psychose werd vastgesteld, die hun oordeel verduisterde, meldt Skerett dat “zulke diagnoses er voor de LGBT mensen niet waren”. Deze conclusie draagt bij aan de consensus dat actieve homoseksuelen bovengemiddeld last hebben van depressie.

Peter Sprigg, van de Family Research Council vindt dat de studie een nieuw bewijs is dat de oorzaken van zelfmoord en depressie in de homoseksuele gemeenschap complexer zijn dan homoseksuele activisten toegeven.

“Pro-homoseksuele activisten hebben lang een eenduidige verklaring gegeven voor het veel voorkomen van fysieke en mentale gezondheidsproblemen onder wie zich in homoseksuele verhoudingen begeven – zij gooien dit op ‘homofobie’ en de ‘schandvlek’ die ze van de maatschappij zouden ervaren en de ‘verwerping’ door familieleden die zulk gedrag verwerpen.” Sprigg wijst erop dat “wetenschappelijk onderzoek nooit een dergelijke eenduidige en pasklare verklaring bevestigd heeft voor de ernstige pathologieën waar homoseksuelen mee te maken krijgen.”

Dr. Skerett blijft gericht op het vinden van een maatschappelijke oorzaak voor het verhoogd voorkomen van depressie en zelfmoord bij homoseksuelen. Hij speculeert in zijn conclusies dat “LGBTI mensen nog altijd een schandvlek en gebrek aan acceptatie ondervinden op maatschappelijk niveau en dat werkt uit op verschillende manieren in hun levens, zoals bij relatieconflicten. Als jouw relatie minder waard lijkt dan die van je heteroseksuele vrienden en familie, zijn je problemen ook minder waard, wat betekent dat ze niet worden aangepakt.’

Skerett heeft een tweede fase van zijn onderzoek aangekondigd, waarin vrienden en familieleden van homoseksuelen en transgenders die zelfmoord gepleegd hebben, over hen geïnterviewd worden. Skerett wil zoeken naar “hun mogelijk geïnternaliseerde homofobe gevoelens”.

Sprigg zei LifeSiteNews het onderzoek van Skerett te verwelkomen omdat het nieuw bewijs toevoegt aan de weerlegging van “de mythen rond ‘homofobie'”. Hij vindt het alleen “jammer dat de onderzoeker, dr. Skerett, zich aan de mythe lijkt te willen vastklampen door nu te claimen dat het de ‘schandvlek’ is die homoseksuelen ervan weerhoudt hulp te zoeken bij hun relatieproblemen.” (LifeSiteNews)

Zie hier voor de studie van dr. Skerett.

Bron: katholieknieuwsblad.nl 

Dit bericht is 5761 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail