Presentatie mentaalvitaal.nl voor professionals

Facebooktwitterlinkedinmail

MentaalVitaalLogo

Mentaalvitaal.nl is dé website met publieksinformatie over mentale gezondheid en leidt door naar online cursussen en face-to-face hulp. Speciaal voor professionals is er nu een interactieve presentatie beschikbaar over de website.

Werkt u in de huisartsenzorg, de basis-ggz of het maatschappelijk werk? Dan kunt u de presentatie downloaden om te ontdekken hoe u mentaalvitaal.nl kunt inzetten voor uw patiënten.

Op mentaalvitaal.nl kan iedereen terecht die weerbaar wil worden (of wil blijven) tegen psychische problemen. De website biedt informatie over psychische stoornissen en klachten, zoals depressie en piekeren. Voor wie aan de slag wil met zijn mentale fitheid zijn er tips voor meer energie en geluk en praktische oefeningen, zoals Ontspannen en Stoppen met Tobben. Mentaalvitaal.nl is ontwikkeld door en eigendom van het Trimbos-instituut.

Mentaalvitaal.nl is rechtstreeks te raadplegen door de eindgebruiker, maar kan ook gebruikt worden door professionals, zoals de huisarts, POH-GGZ, bedrijfsarts of de maatschappelijk werker. Professionals in de huisartsenzorg en basis-ggz komen tijdens hun werk regelmatig in contact met sombere cliënten of cliënten die last hebben van stress- of lichte angstklachten. De professional kan de informatie op mentaalvitaal.nl bijvoorbeeld gebruiken als ondersteuning bij het geven van psycho-educatie of gericht verwijzen naar oefeningen op de website. En professionals die zelf minder kennis hebben van psychische gezondheid en stoornissen kunnen er publiekskennis opdoen.

Wilt u weten hoe u mentaalvitaal.nl als professional kunt gebruiken? Download dan de interactieve presentatie. De presentatie geeft een uitgebreid overzicht van de informatie die er op de website te vinden is. U kunt de presentatie ook gebruiken om andere professionals in uw netwerk te informeren over mentaalvitaal.nl.

Meer informatie
Odile Smeets, projectmanager e-health, osmeets@trimbos.nl
Merel Haverman, projectmedewerker e-health, mhaverman@trimbos.nl

De content van mentaalvitaal.nl op uw website? Stuur een mail naar mentaalvitaal@trimbos.nl en wij nemen contact met u op.

Wat zeggen bezoekers en professionals over mentaalvitaal.nl?

Bezoekers:

  • “Ik ben zeer tevreden! Dit had ik eerder moeten vinden.”
  • “De teksten lijken precies te verwoorden hoe ik me voel.”
  • “Op mentaalvitaal.nl lees ik af en toe een krachtige zin die mij aan het denken zet.”

Professionals:

  • “Ik verwijs patiënten gericht naar bepaalde informatie op mentaalvitaal.nl, bijvoorbeeld naar ‘Last van piekeren’. Ik vraag ze om hiermee aan de slag te gaan en kom er in een vervolggesprek op terug.”
  • “De ingesproken ontspanningsoefeningen komen overeen met hoe ik ze bij patiënten instrueer.”
  • “De drinktest vind ik een handige test om alcoholgebruik bespreekbaar te maken, terwijl dit normaal best lastig kan zijn.”

Bron: trimbos.nl 

Dit bericht is 3760 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail