Per Saldo overweegt rechtzaak PGB’s tegen gemeenten

Facebooktwitterlinkedinmail
per saldo
2 september 2015 – Belangenvereniging Per Saldo maakt zich op voor een eventuele rechtszaak tegen Nederlandse gemeenten die pgb-houders benadelen tijdens de transitiefase, aldus een woordvoerder van de vereniging.

Per Saldo noemt met name Oegstgeest als een gemeente die foutief handelt. Die gemeente houdt zich volgens de belangenvereniging van pgb-houders niet aan de overgangsregeling voor cliënten die al in 2014 een pgb ontvingen. Deze hebben tot 1 januari 2016 recht op hun oude pgb-uitkering. Oegstgeest heeft die periode echter ingekort tot 1 april 2015, tot groot ongenoegen van Per Saldo. De belangenvereniging maakte het aanhangig bij het ministerie van VWS, dat daarna Oegstgeest middels een brief terechtwees.

Enquête
Per Saldo vermoedt dat meer gemeenten zich niet aan de overgangsregeling houden of een te laag pgb-tarief uitkeren, waardoor het voor de begunstigden vrijwel onmogelijk is nog goede zorg in te kopen. Per Saldo roept haar leden nu op dit soort ervaringen te melden. “Zo nodig zullen we samen met gedupeerde budgethouders naar de rechter stappen,” stelt de vereniging. Daarnaast start de vereniging binnenkort met een enquête onder de leden om beter inzicht te krijgen in de problematiek.

Bron: gemeente.nu 

Dit bericht is 735 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail