Pauw over verbod op ‘pro-ana’-websites

Facebooktwitterlinkedinmail

pauw

In de Franse wet is bepaald dat het strafbaar wordt om mensen aan te zetten tot extreem en ongezond vermageren. Dat is met name gericht tegen zogeheten pro-ana websites, die zich richten op veelal jonge meiden. Op deze websites worden tips gegeven hoe je zo min mogelijk kan eten, of hoe je moet overgeven na een zware maaltijd. Ook geven bezoekers elkaar tips hoe ze hun eetstoornis het beste kunnen verbergen.

Staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) vind dat je zoveel mogelijk moet doen om anorexia nervosa, het ongezond ernstig vermageren wat leidt tot medische problemen, te voorkomen. Daarom wil hij onderzoeken wat de juridische mogelijkheden en onmogelijkheden zijn om een wet te maken die vergelijkbaar is met de Franse.

Over het nut en de haalbaarheid van zo’n verbod, en andere maatregelen tegen de ziekte anorexia nervosa, sprak Pauw 9 april met ex-anorexiapatiënten Sofie Loots en Natascha van Weezel, SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen en Eric van Furth, de directeur Centrum Eetstoornissen Ursula, Rivierduinen.

Kijk hier de uitzending van Pauw over dit onderwerp terug

 

Dit bericht is 2819 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail