Pak psychische klachten gratis zelf aan

Facebooktwitterlinkedinmail

hero

Met online preventie kun je voorkomen dat je psychische klachten écht een probleem worden. Stichting mirro lanceert vandaag vier online zelfhulpprogramma’s waarmee je zelf aan de slag kunt; gratis, anoniem en op elk gewenst moment.

Doordat steeds meer mensen hulp zoeken voor psychische klachten is de vraag naar geestelijke gezondheidszorg (ggz) de laatste jaren gestegen. Veel psychische klachten belanden bij de huisarts. Echter, voordat ze naar de huisarts gaan, raadpleegt tachtig procent van de Nederlanders het internet. Stichting mirro speelt hierop in met online zelfhulpmodules. De zelfhulpmodules zijn ontwikkeld door ggz-professionals en bevatten zelftests, oefeningen, tips en uitleg over het specifieke thema. Met het doorlopen van de zelfhulpmodule leer je zelfstandig klachten te herkennen, aan te pakken en te voorkomen. Wanneer je twijfelt of hulp nodig is, kunnen deze sites inzicht geven. De online zelfhulpmodules van mirro helpen mensen snel en praktisch op weg. Gratis en anoniem.

Alex is blij met de zelfhulp van mirro.“Ik heb de online module van mirro gevolgd toen ik een burn-out had. De site heeft me veel steun gegeven. Daarnaast was het gratis en kon ik gewoon vanaf de bank op elk moment aan de slag.”

Vier nieuwe zelfhulpmodules
Voor de online zelfhulp introduceert mirro vier websites waarmee je inzicht kunt krijgen in je mentale gezondheid. Met deze websites voorziet mirro in online zelfhulp op het gebied van burnout, verantwoord gamen, rouwverwerking en overbelasting van mantelzorgers. De zelfhulpmodules zijn te vinden op:

• burnout.mirro.nl
• game-check.mirro.nl
• rouwverwerking.mirro.nl
• gezondzorgen.mirro.nl

Stichting mirro
De naam mirro is afgeleid van het Engelse woord ‘mirror’ dat spiegel betekent. Via de online zelfhulp programma’s van mirro krijg je handvatten om naar jezelf te kijken en je eigen psychische klachten te herkennen en op te lossen. Voorkomen is beter dan genezen. Pak problemen aan voordat ze verergeren. Dat is de filosofie van mirro. De juiste zorg op het juiste moment, daar staat mirro voor. Stichting mirro is een gezamenlijk initiatief van AZmn, GGZ Drenthe, GGZ inGeest en Parnassia Groep in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea . Zilveren Kruis en de andere zorgverzekeraars van Achmea* bieden mirro aan.

Dit bericht is 18244 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail