Ontwikkeling zelfredzaamheidsapp voor mensen met autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

app-mobiel

Samenwerkingspartner Centrum Autisme GGZ Noord-Holland-Noord ontwikkelt met ondersteuning van Leo Kannerhuis Nederland een zelfredzaamheidsapp. Dit is een applicatie die mensen met autisme kunnen gebruiken wanneer zij trainen om zelfstandiger te worden.

De app gaat onderdeel uitmaken van de zelfredzaamheidsmethodiek. Verwacht wordt dat een digitale toepassing van de individuele trainingen een meerwaarde heeft omdat het aansluit bij de belevingswereld van jongeren en volwassenen met autisme. Binnen de app kunnen cliënt en hulpverlener de training op maat plannen, waarmee de training met behulp van de app door de cliënt zelfstandig gevolgd kan worden. De app ondersteunt bij activiteiten als het doen van boodschappen, financiën, wassen, schoonmaken, reizen.

De app komt tot stand binnen het samenwerkingsverband Leo Kannerhuis Nederland en wordt in nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen ontwikkeld. Ontwikkelaars zijn Ayra Salm en Annemiek Schäfer van Centrum Autisme GGZ Noord-Holland-Noord.

Naar verwachting komt de app in de tweede helft van 2015 gereed voor de partners van Leo Kannerhuis Nederland. Verdere afspraken over vermarkting van de app naar geïnteresseerde zorgaanbieders worden nog gemaakt.

Bron: lkhnederland.nl

Dit bericht is 3724 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail