Onrust bij Altrecht over bezuinigingen

Facebooktwitterlinkedinmail

Altrecht

Volgens Altrecht in Den Dolder is het nog niet precies bekend wat de bezuinigingen precies betekenen voor de zorgorganisatie. Altrecht heeft de medewerkers deze week wel op de hoogte gebracht, maar het is nog niet duidelijk waar de klappen zullen vallen.

Een medewerker van Altrecht heeft een brief doorgestuurd naar RTV utrecht waarin staat dat twee poliklinieken nog vóór de zomer zullen sluiten. Het gaat om locaties in Zeist en Nieuwegein. Cliënten en personeel moeten dan verplaatsen naar de locaties in Utrecht.

De brief zou zijn gestuurd door een locatiemanager, maar Altrecht zegt dat de inhoud van de brief niet klopt. Er zouden op dit moment wel verkenningen plaatsvinden over eventuele bezuinigingen, maar van sluiting is volgens een woordvoerder nog absoluut geen sprake.

“We zijn erg verbaasd over deze informatie, maar het geeft wel aan hoeveel onrust er heerst bij de medewerkers”, aldus de woordvoerder.

Dat Altrecht moet bezuinigen is al langer bekend. Als de twee poliklinieken in Zeist en Nieuwegein toch moeten sluiten, dan worden de cliënten en medewerkers waarschijnlijk ondergebracht op de locaties Noord en Zuid in Utrecht. Het gaat om de poli’s angst- en stemmingsstoornissen. Het is niet duidelijk of er dan ook ontslagen zullen vallen.

Bron: rtvutrecht.nl 

 

Dit bericht is 3270 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail