Online trainingen slapen, stress en piekeren: aanmelden nog mogelijk!

Facebooktwitterlinkedinmail

44251-endometriose-symptomen-menstruatie-bekkenpijn-pijn-seks

Heeft u last van slaap-, stress- of piekerklachten of kent u mensen die hier last van hebben? In de online zelfhulptrainingen “Beter slapen”, “Minder stress” en “Minder piekeren” leren deelnemers wat ze zelf kunnen doen om hun klachten te verminderen. Voor het onderzoek naar de effectiviteit van deze trainingen worden nog deelnemers gezocht. Aanmelding kan bij voorkeur voor 30 september.

U kunt zich aanmelden via www.trimbos.nl/campagne/beterinjevel.

De trainingen
Slecht slapen, stress en piekeren hangen aantoonbaar samen met depressie en brengen daarnaast aanzienlijke kosten met zich mee. In het kader van depressiepreventie heeft het Trimbos-instituut drie online zelfhulptrainingen ontwikkeld die zich richten op deze specifieke klachten. In deze trainingen leren deelnemers aan de hand van praktische oefeningen wat ze zelf kunnen doen om hun klachten te verminderen, zodat ze weer meer energie hebben en lekkerder in hun vel zitten.

Onderzoek
Momenteel doet het Trimbos-instituut onderzoek naar de effectiviteit van deze drie zelfhulptrainingen. Daarbij staat de vraag centraal of de trainingen zorgen voor minder slaap- stress- en piekerklachten. Ook bekijkt de studie of de trainingen leiden tot minder depressieve en angstgevoelens en tot een groter gevoel van welbevinden. Tot slot wordt onderzocht wie meer of minder baat hebben bij de trainingen, bijvoorbeeld mannen of vrouwen.

Deelnemers gezocht
Voor het onderzoek zijn wij op zoek naar gemotiveerde mensen (18+) die iets aan hun slaap-, stress- of piekerklachten willen doen en bereid zijn om een aantal keer een vragenlijst in te vullen. Een loting bepaalt of de deelnemer direct of na drie maanden begint met de training.

Oproep aan professionals
Komt u als huisarts of POH-GGZ of als andere professional in aanraking met mensen die slecht slapen, veel stress hebben of piekeren? De online zelfhulptrainingen zijn wellicht een interessante aanpak voor uw cliënten. Voor meer informatie over de trainingen en het onderzoek kunt u hen in dat geval doorverwijzen naar www.trimbos.nl/campagne/beterinjevel.

Meer informatie
Suzanne Lokman  slokman@trimbos.nl

Bron: trimbos.nl 

Dit bericht is 3445 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail