Onderzoek naar overgang van jeugd- naar volwassenenpsychiatrie

Facebooktwitterlinkedinmail

 

opgroeien

Het Erasmus MC en Yulius gaan de transitie onderzoeken van patiënten van de kinder- en jeugdpsychiatrie naar de volwassenenpsychiatrie.

Groot

De studie is onderdeel van een groot Europees project dat zestig maanden duurt en waarvoor in totaal €6 miljoen beschikbaar is gesteld.

Yulius

Het Erasmus MC en Yulius ontvangen €682.000. De twee instellingen gaan duizend jongeren in acht landen volgen die al psychiatrisch worden behandeld. Yulius is een regionale samenwerkingspartner van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/-psychologie.

Profijt

De tijd van volwassen worden is bij jonge mensen de periode in het leven waarin de meest ernstige psychiatrische aandoeningen ontstaan, aldus kinder- en jeugdpsychiater Gwen Dieleman. De Zuid-Hollandse studie moet duidelijk maken welke jongeren het meest profiteren van langdurige geestelijke gezondheidszorg en ook welke jongeren geen volwassenenzorg nodig hebben.

Milestone

De subsidie hoort bij het zogenoemde Milestone Project: Managing the Link and Strengthening Transition from Child to Adult Mental Health Care. Het toegekende budget is afkomstig van het Europese 7th Framework Programme.

 

Bron: Zorgkrant

 

Dit bericht is 5813 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail