Onderzoek ADHD, slaap en je hart

Facebooktwitterlinkedinmail

Schermafbeelding 2014-06-12 om 07.12.05

Zo’n 80% van de volwassenen met ADHD heeft moeite met inslapen, dit resulteert in korte nachten. Zeker als er de volgende dag sprake is van verplichtingen zoals werk en studie. Mensen met ADHD slapen gemiddeld 5 tot 6 uur per nacht. Chronisch slaapgebrek is slecht voor de algehele gezondheid, voor het gewicht, bloedsuiker en mogelijk ook voor het hart en de bloeddruk.

PhASE is een afkorting van: Phase shift in adults with ADHD of Sleep and apetitE. Het is het eerste onderzoek naar de invloed van chronisch slaapgebrek op de bloeddruk en hartslag gedurende een periode van 24 uur onder 51 volwassen ADHD patiënten. We vergelijken verschillende effectieve behandelmethoden voor slaapgebrek, zijnde: melatonine tabletten, placebo en met- en zonder lichttherapie. Vervolgens evalueren we hartslag en de bloeddruk van voor en na de behandeling. De beste behandeling voor slaapgebrek heeft mogeljik ook positieve invloed op uw hart.

Volwassenen met ADHD en chronisch gebrek aan slaap lopen mogelijk meer risico op hart- en vaatziekten. Daarom is het belangrijk om specifieke behandeling te bieden voor deze patiënten om aandoeningen aan het hart te voorkomen. Uw donaties stellen ons in staat meer inzicht te verkrijgen doordat we 15 meer patiënten kunnen behandelen.

Voor filmpje, donatieformulier en bron: adhdfund.com

Dit bericht is 2948 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail