Obama: haal psychiatrische ziekten ‘uit de schaduw’

Facebooktwitterlinkedinmail

Obama

President Obama sprak 3 juni bij de Witte Huis conferentie over geestelijke ziekte, zo meldt US Today.

WASHINGTON – President Obama zei maandag dat hij hoopt dat een top over psychiatrische ziekten zal helpen om dit gevoelig onderwerp “uit de schaduw” te halen.

Obama opende de Nationale Conferentie over geestelijke gezondheid in het Witte Huis en zei dat “teveel Amerikanen die worstelen met psychische aandoeningen zijn nog steeds in stilte  lijden, in plaats van van hulp te zoeken .”

Terwijl mensen wel snel hulp zoeken als het om fysieke kwalen gaat, zijn ze veel terughoudender bij psychische aandoeningen, zei Obama.

Het aanmoedigen van mensen om hulp te zoeken is niet genoeg, voegde hij. De president bevordert geestelijke gezondheidszorg  in het nieuwe zorgstelsel, speciaal gericht op getraumatiseerde oorlogsveteranen.

De conferentie over geestelijke gezondheid  werd bezocht door advocaten, opvoeders, zorgverleners, religieuze leiders, Congresleden, en vertegenwoordigers van de staat en lokale overheden. Maar ook Hollywoodsterren Glenn Close en Bradley Cooper waren aanwezig.

Verschillende deelnemers vroegen om meer inzet van de federale staten en de betere financiering van de geestelijke gezondheidsproblemen. Het schietincident op een basisschool in Newtown was een van de aanleidingen om dit congres te organiseren.

De overgrote meerderheid van de mensen met psychische aandoeningen zijn niet gewelddadig en vormen geen bedreiging, zei Obama, maar onbehandeld symptomen kunnen wel leiden tot zelfmoorden en andere tragedies.

“Dus als je psychische problemen hebt, zoek dan hulp,” zei Obama. “Als je iemand kent die worstelt met deze problemen, reik hen dan de hand om hen te helpen.”

Dit bericht is 4104 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail