Nieuws over vertrek Zayn bij One Direction leidt tot zelfbeschadiging

Facebooktwitterlinkedinmail

Is-Zayn-Malik-Leaving-One-Direction-For-Good-1

Gisteren werd bekend dat Zayn van de wereldberoemde boyband One Direction de groep verlaat. Duizenden, waarschijnlijk wel miljoenen meisjes waren helemaal kapot van dit nieuws en social media liep dan ook helemaal over.

Op twitter deelde iedereen zijn of haar mening over dit schijnbaar schokkende nieuws en al snel was Zayn door onder andere #AlwaysInOurHeartsZaynMalik en #ZaynWillAlwaysBePartOf1D onderwerp van gesprek. Sommige meisjes vonden het vertrek van Zayn echter zo vreselijk dat zij net iets verder gingen. Zo werd helaas ook #CutForZayn trending topic.

Een groot aantal fans plaatst onder deze hashtag foto’s van hoe zij zichzelf beschadigd hebben als reactie op het nieuws over One Direction. Het zou hierbij vooral gaan om veelal toch al kwetsbare meisjes die mogelijk al problemen hebben met zelfbeschadiging. Eén fan zou zelfs de woorden ‘I love Zayn Malik’ in haar armen hebben gesneden waarmee zij vele andere fans shockeerde.

Andere social media gebruikers reageerden heftig op het gedrag van deze verdrietige fans en probeerden als tegenreactie hen te waarschuwen voor het gevaar van zelfbeschadiging en aan te geven dat zelfbeschadiging geen trend is in de hoop jonge meisjes in te laten zien dat zij hier niet aan mee moeten doen om erbij te horen.

Meisjes die oprecht ontzettend van slag zijn door het vertrek van Zayn uit de boyband One Direction wordt aangeraden op een andere wijze met deze emoties om te gaan. Het is hierbij vooral belangrijk emoties te uiten in plaats van destructief gedrag in te zetten. Ook kunnen meiden onderling steun zoeken bij elkaar.

Bron: proud2bme.nl

Dit bericht is 3393 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail