Nieuwe module: Arbeid als medicijn

Facebooktwitterlinkedinmail

werk, participatie

Werk kan psychische klachten verergeren of veroorzaken. Maar tegelijkertijd kan werk mensen gezond maken of houden. Werk is identiteit bevorderend, creëert structuur en geeft betekenis. Vanuit deze gedachten ontwikkelt Indigo samen met o.a. het Nederlands Huisartsen Genootschap* de module ‘Arbeid als Medicijn’.

Het doel van de module is het voorkomen van problemen op het gebied van werk(hervatting) en de inzet van arbeid als middel tot herstel. De module ondersteunt bij het bespreekbaar maken van werk en inzet van werk binnen de reguliere behandelingen van Indigo en kan gebruikt worden door de POH-GGZ in de huisartsenpraktijk en behandelaren in de Basis GGZ.

De module is naar verwachting vanaf juni 2016 beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u via het Verwijzerspunt contact opnemen met Ard van Oosten, psychiater bij Indigo Rijnmond met Bea Tiemens, manager onderzoek van de Indigo Service Organisatie via b.tiemens@propersona.nl

*Overige partners zijn: Samen Sterk Zonder Stigma, de Landelijke vereniging POH-GGZ, de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB), de Nederlandse Vereniging voor Verzekeringsgeneeskunde (NVVG), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), Landelijke Huisartsen Vereniging, Ergatis, de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH), het Trimbos-instituut, TNO, Erasmus MC, het Uitvoeringsinstituut Werknemers Verzekeringen (UWV)

Bron: parnassiagroep.nl 

Dit bericht is 3705 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail