OpenZorg.net is een nieuw platform voor GGZ online

Facebooktwitterlinkedinmail

e-health

Mensen met psychische, mentale of levensproblemen kunnen voor anonieme hulp terecht op een nieuw platform: OpenZorg.net. Tijd- en plaatsgebonden therapie en coaching wordt ook mogelijk door videoconsults met experts te starten.

OpenZorg is ontstaan vanuit de zoektocht naar betekenisvolle antwoorden op vragen over geluk, ontplooiing en zingeving. Nederland telt 80.000 coaches, therapeuten en andere deskundingen, maar wie is nu geschikt? Alleen al in Google wordt per maand meer dan 18.000 keer op burn out gezocht. De informatie die je vervolgens tegenkomt is vaak algemeen en daardoor niet bruikbaar. De verbinding tussen een coach of therapeut en iemand die hulp zoekt moet op een eigentijdse manier via internet technologie gerealiseerd worden. OpenZorg biedt een oplossing. Vanuit huis, of waar je ook wilt, kun je in je eigen tempo op zoek naar antwoorden op vragen over werk, relaties of andere levensonderwerpen. Stel vrijblijvend vragen aan deskundigen, lees interessante blogs of boek gelijk online een consult in. We nodigen je uit om deel uit te gaan maken van een netwerk van positieve verandering en inspiratie.

Welzijn en welvaart in balans

Tijdens onze eigen zoektochten naar ontplooiing of bezinning begonnen we bovendien te merken dat ons huidige maatschappijmodel er niet in slaagt de meesten van ons gelukkig te maken. We zien een overdreven streven naar succes in de vorm van materiële rijkdom. En het daarmee samen gepaarde verdringen van levensproblematiek door consumptieverslaving. Wij willen welzijn een plaats geven naast het streven naar welvaart. We hebben anderen nodig om gelukkig te zijn. OpenZorg is een online platform wat de mensen en hun vragen en problemen weer centraal zet.

Dit is uiteraard een hele ambitie maar we willen een stap in de goede richting zetten en wellicht andere inspireren om mee te doen en zodoende een andere manier van denken en doen introduceren, want daar gaat het uiteindelijk om. De filosofie van OpenZorg.net is juist om niet in vastomlijnde manieren van denken en doen te blijven hangen. Meer van hetzelfde leidt altijd tot meer van hetzelfde. Inzichten opdoen hoeft niet alleen via wetenschappelijke methoden, maar kan ook voortkomen uit fantasie en poëzie. Er is zoveel meer. Maar we willen dit niemand opdringen. Jij, als mens, moet zelf weer in actie komen. Zelf ondervinden wat bij jou past, met hulp van coaches en/of therapeuten, inzichten uit de community en relevantie informatie. Dus geen voorgekauwde trajecten die makkelijk geconsumeerd kunnen worden. Nee, bij ons staat jouw verhaal centraal. Wij willen graag dat jij weer toekomsten gaat openen. Maak stapjes vooruit en zult zien dat jezelf meer kan dan je denkt.

OpenZorg is opgericht door Maurice de Vries en Misha de Sterke. Het platform is te bereiken via  www.openzorg.net  en ook te volgen via twitter: @openzorgnet en Facebook: www.facebook.com/openzorg

Bron: fryskplatformggzclienten.nl 

Dit bericht is 3072 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail