Nederlanders bezorgd over bezuinigingen en personeelstekort in zorgsector

Facebooktwitterlinkedinmail

euro_bezuinigen_1921409j

Ruim 85% van de Nederlanders maakt zich zorgen over de bezuinigingen in de zorgsector en het dreigende tekort aan zorgpersoneel. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction. 

Het merendeel van de ondervraagden is van mening dat de bezuinigingen ten koste zullen gaan van de zorgkwaliteit, terwijl dat volgens hen juist de leidraad voor het zorgbeleid in Nederland zou moeten vormen. Ze voelen zich dan ook in de steek gelaten door de overheid.

Betere zorg door persoonlijke aandacht

De resultaten van het onderzoek laten zien dat het speerpunt kwaliteit nauw blijkt samen te hangen met persoonlijke aandacht. 86% denkt dan ook dat de bezuinigingen in de zorg ten koste gaan van de persoonlijke aandacht. Nog eens 84% is van mening dat goede zorg samenhangt met meer aandacht voor patiënten. Zorgverleners zouden hier volgens de deelnemers dan ook veel meer tijd aan moeten besteden. Al verwachten de Nederlanders dat het door de bezuinigingen alleen maar achteruit zal gaan en dat baart hen zorgen. Ook de toenemende zorgkosten maakt het volgens hen in de toekomst moeilijker om goede zorg te krijgen. 

Bron: gezondheidsplein.nl 

Dit bericht is 4149 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail