Na Jan Kooijman ook Irene Moors bezig met dwangstoornis

Facebooktwitterlinkedinmail

dwangstoornis

RTL komt opnieuw met een programma waarin de dwangstoornis centraal staat. Na het succesvolle Levenslang met Dwang op RTL 5 met Jan Kooijman gaat Irene Moors nu een programma maken voor de brede familiezender RTL 4. Al in het najaar is Geef Mij Nu Je Angst te zien. Hierin staat niet alleen de persoon met een dwangstoornis centraal, maar ook de omgeving.

Uren per dag handen wassen, alles in de omgeving in rechte lijnen zetten, bang zijn iemand aan te rijden en vijf keer teruggaan om te controleren of de deur wel echt dichtzit. Last hebben van een angst- en dwangstoornis is naast de persoon zelf, ook bijzonder ingrijpend voor familieleden, partners, vrienden en bekenden.

In Geef Mij Nu Je Angst maakt Irene kennis met zowel deze mensen als hun familie en vrienden. Zij laat zien hoe moeilijk, en soms hoe onbegrijpelijk, hun leven is, en wat voor invloed dit heeft op hun directe omgeving. Samen met zeer ervaren hulpverleners waar het programma nauw mee samenwerkt, wordt er een start gemaakt om weer grip te krijgen op het leven.

Irene: “Vaak begint dwang met iets heel kleins. Vaak onschuldig totdat het je leven langzamerhand helemaal overneemt. Ik hoop dat wij de mensen in dit programma hun leven weer een beetje kunnen teruggeven.”

Bron: zappen.blog.nl 

Dit bericht is 1994 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail