Mondriaan Kinderen en Jeugdigen wint CZ Zorgprijs

Facebooktwitterlinkedinmail

smart-phone-e-300x199

Mondriaan Kinderen en Jeugdigen (K&J) is winnaar van de CZ Zorgprijs 2013. De instelling ontvangt de eerste prijs voor het project ‘M’n Mattie’: een webbased applicatie voor jongeren met psychiatrische problemen. Mondriaan ontwikkelde deze app samen met GGzE (Eindhoven).

‘M’n Mattie’ is een app waarmee jongeren en hun ouders meer regie kunnen nemen over hun behandelproces. De naam verwijst naar de buddy-functie die de app heeft. De app begeleidt de gebruiker met veel beeld- en filmmateriaal en informeert over iedere stap in de behandeling. Hiermee willen de ontwikkelaars jongeren beter voorbereiden op hun behandeling. Onderdeel van de app is een digitaal hulpplan, waarop jongeren bij moeilijke situaties – ongeacht plaats of tijd – kunnen terugvallen.

Zevenenvijftig projecten hebben dit jaar meegedongen naar de CZ Zorgprijs; slechts drie zijn met een prijs gehonoreerd. Directeur Peter Nelissen van Mondriaan Kinderen en Jeugdigen is er heel blij mee. Nelissen: “Multimedia als deze sluiten goed aan bij de belevingswereld van de jongeren. Daar moeten we gebruik van maken. ‘M’n Mattie’ is de eerste in een serie eigentijdse zorgmiddelen. De prijs zie ik als een blijk van erkenning voor het harde werk dat is geleverd door de betrokken medewerkers van Mondriaan en GGzE.”

Mondriaan K&J en GGzE hebben samen een bedrag gewonnen van € 25.000,-.

 

Dit bericht is 3618 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail