Misbruikt en nu weer de moeite waard

Facebooktwitterlinkedinmail

16 december 2016 – Psychologen en psychotherapeuten stoppen veel inzet en energie in het werk met hun patiënten. Toch twijfelen ze soms over het effect van hun behandeling. Zeker bij mensen met zware trauma’s zoals misbruik, slaan gangbare therapieën soms moeilijk aan.

Therapeut Bregtje de Boer werkt volgens de zogenaamde Bregtje-methode*. Een door haarzelf ontwikkelde methode waarmee zij mensen in haar praktijk snel kan helpen. Een van de belangrijkste pijlers van deze methode is het neutraliseren van de emotionele lading op thema’s die de patiënt blokkeren.

Om andere hulpverleners inzicht te geven in haar methode schreef Bregtje een e-book met daarin een geanonimiseerde casus van een van haar cliënten.

Roos werd misbruikt, en voelt zich nu weer de moeite waard

Roos is op haar zevende een aantal keren seksueel misbruikt door een man in het dorp waar zij met haar familie woonde. Als zij in de praktijk komt is ze zwaar depressief en voelt ze zich erg eenzaam. Ze heeft dan al een aantal therapietrajecten achter de rug, die haar echter geen blijvend positief resultaat hebben gegeven.

In het e-book lees je hoe Roos ervaart dat er dingen veranderen in haar lichaam, emoties en denken. In de sessies en later ook zelfstandig thuis leert ze zelf werken met het protocol. Na 5 sessies heeft Roos bereikt wat ze wilde bereiken. Ze vindt zichzelf weer de moeite waard. Haar misbruik ziet ze als een zwarte bladzijde in haar persoonlijke geschiedenis, die haar echter niet meer blokkeert.

Download het e-book
Je kunt het e-book ‘De Bregtje-methode in de praktijk. Het verhaal van Roos’ gratis downloaden via www.debregtjemethode.nl. Wil je meer informatie over deze vernieuwende methode? Stuur dan een mail naar info@debregtjemethode.nl.

* De naam ‘Bregtje-methode’ is bedacht door collega’s van Bregtje die zagen hoe zij in haar praktijk ook bij mensen met soms zeer zware trauma’s in korte tijd succes boekte met haar eigenzinnige aanpak.

Bron: persbericht

Dit bericht is 3826 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail