Minddistrict lanceert handboek voor opschaling e-health in GGZ

Facebooktwitterlinkedinmail

image001

AMSTERDAM – Minddistrict lanceert het Handboek Zorg voor Online. Dit handboek geeft handvatten voor een succesvolle opschaling van e-health binnen de GGZ en verslavingszorg. Voor veel GGZ-instellingen vormt de overstap van de pilotfase naar een organisatiebrede toepassing van e-health een struikelblok. Het Handboek Zorg voor Online biedt een complete aanpak voor de uitrol van e-health en is gebaseerd op de jarenlange praktijkervaring van Minddistrict.

‘Veel van onze klanten lopen tegen problemen aan bij de opschaling van e-health.

De tijd is daarom rijp voor een heldere, concrete en motiverende aanpak’ aldus Minddistrict-directeur Mark Willems. Het handboek combineert een planmatige projectaanpak met een agile/scrum-methode, die veel wordt toegepast binnen de softwareontwikkeling. Het voordeel van deze flexibele werkwijze is dat werkgroepen zelfsturend zijn en daardoor snel en proactief resultaten kunnen behalen. Groepen kunnen met deze resultaten elkaar en de instelling positief beïnvloeden, waardoor het implementatieproces wordt versneld.

Een belangrijk aspect uit het Handboek Zorg voor Online vormt de ‘e-health accelerator scorecard’. Dit is een heldere structuur met alle actiepunten op drie organisatorische niveaus, van de volledige organisatie tot het individuele cliënttraject. De ‘scorecard’ is daarmee tevens een meetinstrument om resultaten, leerpunten en behaalde doelen inzichtelijk te maken. In de aanpak wordt daarnaast expliciet aandacht besteed aan de behandelaar-cliëntrelatie.

In aanloop naar het Handboek Zorg voor Online heeft Minddistrict, door intensievere betrokkenheid bij het implementatieproces, het aantal ‘online cliënten’ sinds januari 2013 zien verdubbelen.

E-health is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën ten dienste van de gezondheidszorg. In de geestelijke gezondheidszorg versterkt de toepassing van e-health de zelfredzaamheid van patiënten, beperkt de kosten en verhoogt de productiviteit van professionals.

Neem voor meer informatie over het handboek contact op met Minddistrict.

Dit bericht is 4147 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail