MGV vernieuwd tot magazine

Facebooktwitterlinkedinmail

MGV cover 12014 2 2220.ashx

MGV, het magazine voor ggz en verslavingszorg is vernieuwd. Het nieuwe full colour magazine biedt een gevarieerder inhoud met interviews, reportages, columns en recensies in een magazinegedeelte, en vak- en discussieartikelen in een kenniskatern.

In het eerste nummer een interview met Rutger Engels, bekend jeugd- en verslavingsonderzoeker en de nieuwe voorman van het Trimbos-instituut. Hij blijkt een wetenschapper met koopmansgeest, die bovendien sterk hecht aan de toepassing van kennis: ‘De mentaliteit van onderzoekers moet zijn: ik maak iets voor de samenleving.’

In het kenniskatern twee discussieartikelen over Routine Outcome Monitoring (ROM) waarmee behandelaren kunnen monitoren of hun behandelingen succes hebben. Anton Hafkenscheid en Jim van Os stellen dat ROM deugdelijker moet en kan, en schetsen vijf voorwaarden voor verbetering. Janssen en collega’s hebben suggesties voor ROMmen in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Verder in het magazine: onderzoeker Gerdien Franx over ROM in de Verenigde Staten, film- en boekbesprekingen, emeritus hoogleraar kinderpsychiatrie Theo Doreleijers herleest zijn proefschrift over jeugdstrafrecht en hulpverlening, en Bijblijven, een leessuggestie van redacteur Titia Feldmann.

MGV is een uitgave van Performis, Next Level Publishing, in samenwerking met het Trimbos-instituut. MGV biedt een crossmediaal platform aan alle ggz-professionals, bestuurders, cliënten en zorgverzekeraars om debat te voeren over de inhoud van hun vak en over de taken van de ggz in de samenleving. Het online MGV platform is eind februari beschikbaar via www.mgvonline.nl.

Bekijk hier de bladerbare pdf.

Contact
Voor vragen of een proefexemplaar, neem contact op Vera van Boxtel van Performis
Mail: mgv@performis.nl
Telefoon: 073-6895889

Bron: trimbos.nl 

Dit bericht is 3178 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail