Meer duidelijkheid over ggz in basispakket 

Facebooktwitterlinkedinmail

zorgverzekeraar-330x220

AMSTERDAM – Het College voor Zorgverzekeringen bekijkt welke geestelijke gezondheidszorg (ggz) wel en niet meer in het basispakket moet zitten. Een woordvoerder van het college meldt woensdag dat geen sprake is van het verkleinen van het basispakket, maar dat het gaat om een verduidelijking. De woordvoerder reageert hiermee op een bericht in Het Financieele Dagblad, dat woensdag schrijft dat het aantal behandelingen in de ggz wordt verkleind. Dit bericht spreekt de zegsman echter tegen.

Basispakket

Voorheen was het vaak onduidelijk wanneer iets wel en wanneer iets niet via het basispakket wordt vergoed, aldus de woordvoerder. “De minister heeft in het verleden al eens aangegeven dat bijvoorbeeld arbeidsgerelateerde problemen, relatietherapie en verliesverwerking geen verzekerde zorg zou moeten zijn.”

Aan de andere kant zijn er volgens de zegsman ook behandelingen die nu niet worden vergoed, maar waarbij dat wel zou moeten. “De ggz-vergoedingen worden niet groter of kleiner, het wordt alleen duidelijker welke zorg wordt verzekerd.” De ‘verkenning’ gaat volgens de woordvoerder een paar maanden in beslag nemen.

Bron: nu.nl 

Dit bericht is 2753 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail