Meer daklozen door gebrek aan tijdige zorg en woningen

Facebooktwitterlinkedinmail

20 december 2018 – Steeds meer mensen met psychische problemen belanden op straat, omdat er te weinig woningen beschikbaar zijn en omdat ze niet op tijd zorg en hulp krijgen. MIND gaat dit aankaarten bij het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer op 20 december.

Ook na opname in een ggz-instelling krijgen mensen te weinig begeleiding bij schulden, huisvesting en het opbouwen van een sociaal netwerk. De afspraken die gemeenten, woningbouwcorporaties, ggz-aanbieders moeten maken komen vaak moeizaam van de grond, waardoor de kans op een uitzichtloos bestaan steeds groter wordt voor deze groep.

Dat iedereen dakloos kan worden, bewijst het verhaal van Edo Paardekooper Overman. Hij raakte in een burn-out, werd depressief en toen zijn relatie eindigde had hij geen huis meer. “Dakloosheid is de meest extreme vorm van uitsluiting. Jij hoort dat je niet meer mee mag doen. Jij hoort dat je moet boeten.” Op 10 december werd Edo Paardekooper Overman door het College van de Rechten van de mens verkozen tot Mensenrechtenmens 2018.

Bekijk het verhaal van Edo Paardekoper op de website van Mensenrechtenmens 2018

Brief aan de Tweede Kamer

In deze brief aan de Tweede Kamer kaart doet MIND voorstellen om het aantal daklozen terug te dringen.

Bron: mindplatform.nl

Dit bericht is 2915 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail