Medewerkers met autisme gezocht

Facebooktwitterlinkedinmail

Schermafbeelding 2015-03-16 om 08.19.20

Er zijn mensen met autisme die speciale talenten en vaardigheden hebben. Sommige bedrijven zijn juist op zoek naar medewerkers met deze ontwikkelingsstoornis 

In het filmpje zie je daarvan voorbeeld.  De autowasserij Rising Tide heeft 43 medewerkers, 35 daarvan hebben een autisme spectrum stoornis. Deze autistische jongens hebben een voorkeur voor herhaling en bijzonder veel aandacht voor details en zo poetsen zij met veel toewijding de auto’s perfect blinkend.

“Wij zien autisme als één van de belangrijkste voordelen die we hebben ten opzichte van onze concurrenten” zegt Tom, de directeur van Rising Tide Car Wash.

Er zijn meer voorbeelden van bedrijven die gebruik maken van de talenten en vaardigheden van mensen met autisme.

Zo werken Philips, SAP  Specialisterren en NoXqs Labs met autistische software-ingenieurs. Mensen met een bijzonder goed oog voor details, die accuraat en geduldig zijn en het niet erg vinden om steeds hetzelfde werk te doen. Die heel goed zijn in verbanden leggen, details onthouden en extreem gestructureerd denken. Want bij software hangt alles met elkaar samen, er mogen geen fouten in sluipen,. Ingenieurs moeten dus heel goed overzicht houden en diep in de software kunnen kijken. En dat zijn precies de kwaliteiten waarover veel mensen met een autistische stoornis beschikken.

Bron: omdenken.nl 

Dit bericht is 9644 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail