Mannen ervaren vaker positieve emoties dan vrouwen

Facebooktwitterlinkedinmail

Gelukkige-man

2 november 2015 – Mannen ervaren vaker positieve emoties dan vrouwen. Maar vrouwen vinden het leven zinvoller. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Mannen hebben in hun leven vaker positieve emoties dan vrouwen; ze voelen zich vaker kalm en rustig en zijn ook vaker gelukkig. Mannen en vrouwen zeggen even vaak tevreden met het leven te zijn, maar vrouwen vinden het leven vaker zinvol. Dit blijkt uit onderzoek over het Welzijn in Nederland van CBS.

Schermafbeelding 2015-11-02 om 08.13.20

Mannen en vrouwen verschillen vooral bij gevoelens van kalmte. Van de mannen voelt 72 procent zich (bijna) altijd kalm tegenover 61 procent van de vrouwen. Vrouwen hebben vaker negatieve emoties dan mannen: ze voelen zich vaker erg zenuwachtig, somber en in de put.

Vrouwen vinden het leven vaker zinvol

Nederlanders zijn over het algemeen een tevreden volk; 85 procent is tevreden met het leven. Mannen en vrouwen verschillen hierin niet. Vrouwen vinden de dingen die ze doen in het leven wel vaker zinvol dan mannen; 91 tegenover 87 procent.

Tevreden
Over het algemeen is 85 procent van de Nederlanders tevreden met het leven. Mannen en vrouwen verschillen hierin niet. Nederlanders zijn vooral tevreden over hun relatie (94 procent), vrije tijd (75 procent) en financiële situatie (70 procent). Over het gewicht is 65 procent van de Nederlanders tevreden.

In Drenthe, Friesland en Zeeland zijn mensen het meest tevreden over hun leven. 87 procent van de inwoners van deze provincies zegt blij te zijn met zijn leven. In Flevoland zijn inwoners het minst tevreden (81 procent).

Bron: cbs.nlnu.nl 

Dit bericht is 1062 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail