LOC lanceert sociaal platform medezeggenschap

Facebooktwitterlinkedinmail

sociaalplatformstart loc

LOC ondersteunt mensen en organisaties die met (mede-)zeggenschap te maken hebben. Cliënten en cliëntenraden geven aan dat het soms prettig is om elkaar in levende lijve te ontmoeten en uit te wisselen over ervaringen op dit gebied. Over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Om zo ook van elkaar te leren en elkaar te versterken. Maar niet iedereen wil daarvoor altijd op pad. Soms is het ook fijn om vanuit huis, of onderweg, ervaringen te met anderen te kunnen delen, of samen te werken. LOC krijgt vaak de vraag hoe mensen in het netwerk dit laagdrempelig kunnen doen. Daarom vernieuwt LOC de website en presenteert na dit weekend een sociaal platform.

Op het platform zijn bekende onderdelen zoals het laatste nieuws, belangrijke brieven en persberichten, het kenniscentrum en de webwinkel te vinden. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om zelf direct met anderen, waar ook in het land, informatie uit te wisselen. De website heeft dagelijks zo’n 200 bezoekers. Dus als die met elkaar informatie uit gaan wisselen, biedt dat veel mogelijkheden om van elkaar te leren en krachten te bundelen.

Voorbeelden van de nieuwe mogelijkheden:

 • Ontmoet anderen uit het netwerk van LOC via de profielen op het platform.
 • Maak een profiel aan, laat zien wat je doet of zoekt en ga in gesprek met anderen op het platform.
 • Praat mee! pagina: Ontmoet mensen die met dezelfde onderwerpen bezig zijn en:
  • laat je inspireren
  • stel een vraag
  • deel een tip
  • of start een gesprek
 • Maak een netwerkgroep aan. In zo’n groep verzamelen voorzitters van centrale cliëntenraden uit Brabant bijvoorbeeld schrijnende voorbeelden uit zorginstellingen. Samen brengen ze in beeld wat er beter moet en hoe dat kan. Op deze manier gebruiken ze het platform voor en na hun fysieke bijeenkomsten. LOC ondersteunt de acties door het gesprek met onder meer zorgverzekeraar en Actiz mogelijk te maken.

Ombouw & lancering

Na het weekend ziet de website er dus wat anders uit. Tijdens het ombouwen van de website ervaar je misschien iets van de werkzaamheden. Dan kan het zijn dat niet alles werkt zoals je dat gewend was. Na het weekend vind je op de nieuwe website meer uitleg over de nieuwe online omgeving. Zoals waar je de informatie die je zoekt in de nieuwe omgeving kunt vinden. En hoe je van de nieuwe mogelijkheden gebruik kunt maken. Ben je al nieuwsgierig naar meer informatie? Hier kun je het artikel over het nieuwe platform uit het laatste nummer van Zorg & Zeggenschap downloaden en lezen. (Pdf)

Bron: loc.nl 

Dit bericht is 2356 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail