Live webcasts over e-mental health op 21 juni

Facebooktwitterlinkedinmail

e-health

Op donderdag 21 juni kun je thuis of vanaf je werk twee keer een live webcast volgen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van e-mental health. Over de praktijk, wetenschap, kosten en innovatie.

De webcasts zijn georganiseerd door het Trimbos-instituut ism DigitaleZorggids, Bohn Stafleu van Loghum en de patiëntenfederatie NPCF vanaf het DigitaleZorgEvent in de Jaarbeurs in Utrecht.

Door om 11.00 uur en 14.30 uur in te loggen via http://event.digitalezorggids.nl is iedere geïnteresseerde in twee keer 30 minuten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en innovaties. En vragen kan ook via
#dze13. De uitzendingen ‘live’ bij wonen kan natuurlijk ook. DigitaleZorgEvent stimuleert samenwerking door gratis toegang te verlenen aan patiënten en zorgverleners die zich samen inschrijven.

Eerste sessie
De eerste sessie begint om 11.00 uur en gaat over de praktijk en wetenschap.

Leonie Jansen interviewt eerst Cid Berger, directeur van de ggz-instelling iLentis, over zijn avonturen rondom de implementatie van e-mental health. Wat betekent beeldschermzorg voor patiënten en hulpverleners, wat kan een lichtdouche doen voor ouderen en hoe implementeer je e-mental health breed in je organisatie? Ook is in deze sessie aandacht voor Altrecht, die in 2015 50% van haar patiënten wil ondersteunen met behulp van e-health. Renske Visscher, manager project E-health Altrecht, vertelt samen met winnares Sabine Spierenburg van ‘het beste cliénten e-dee’, over hersteltrainer Bobby en andere e-health initiatieven. De eerste webcast sluit af met een overzicht van recent onderzoek naar e-mental health door Prof. dr. Heleen Riper.

Tweede sessie
Tijdens de tweede webcast, start 14.30 uur, staan de kosten van e-mental health, innovatie & het GGZ Kennisplein centraal.

Brigitte Boon, programmahoofd Publieke Geestelijke Gezondheid bij het Trimbos-instituut, gaat eerst in op nieuwe mogelijkheden in stepped-care aanbod, zoals mini-interventies voor slaapproblemen, piekeren en stress. Deze kunnen direct door patiënten gebruikt worden, maar ook via zorgverleners of bijvoorbeeld werkgevers worden aangeboden.

Fianne Brenner, Beleidsadviseur afdeling Kwaliteit en Verantwoording bij GGZ Nederland, gaat in op de investeringen die nodig zijn voor blended behandeling en de te verwachten economische en maatschappelijk opbrengsten. Katherina Martin Abello, programmahoofd van het Innovation Center of Mental Health & Technology van het Trimbos-instituut, gaat daarna in op innovatieve trends die relevant zijn voor de nabije toekomst van e-mental health.

Tot slot presenteert Sonja van Rooijen, projectleider bij het Trimbos-instituut, de mogelijkheden van het nieuwe GGZ kennisplein.nl. Dit digitale plein biedt nieuwe mogelijkheden om relevante vakkennis met collega’s en experts uit het hele land te delen, te bediscussiëren en te volgen of in gezamenlijke werkplaatsen nieuwe ideeën uit te werken.

Bron: trimbos.nl 

Dit bericht is 3146 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail