Lentis als eerste ggz-organisatie zelfstandig aan de slag met eTriage

Facebooktwitterlinkedinmail

client_4

Lentis gaat  als eerste ggz-organisatie in Nederland zelfstandig aan de slag met ‘eTriage’. Via eTriage kunnen nieuwe patiënten online waar en wanneer het hen uitkomt een op maat gemaakte combinatie van vragenlijsten en psychologische tests invullen die informatie geeft over hun specifieke klachten. Specialisten beoordelen de informatie en gebruiken die om de patiënt snel naar de juiste plek voor behandeling te leiden. Daarbij geldt: zo licht als het kan en zo zwaar als nodig is. Door de intelligentie van de software worden alle relevante vragen gesteld, maar niet meer dan passend is. De komende maanden wil Lentis deze nieuwe vorm van eHealth tevens beschikbaar stellen als onafhankelijke dienst aan huisartsen en POH-ggz in de provincie Groningen. Lentis werkt bij de eTriage samen met TelePsy, die de afgelopen jaren software heeft ontwikkeld voor (e)diagnostiek en ROM.

Programmadirecteur Cid Berger van iLentis is verheugd met deze mooie innovatie: “Uit onderzoek blijkt dat mensen zich openhartig opstellen bij het invullen van online vragenlijsten. Mensen zijn geneigd meer informatie over zichzelf prijs te geven aan een computer dan aan een persoon.”

Henk Zwetsloot, directeur van de Lentis-zorggroep die voornamelijk uitvoering zal geven aan eTriage: “Het is een prachtige aanvulling op onze bestaande dienstverlening. Met eTriage voorkomen wij dat we essentiële informatie missen, die van belang is bij het bepalen van het vervolgtraject. Ook vergroot het de patiëntveiligheid doordat het systeem vroeg in het contact eventuele risicosignalen kan afgeven.”

Bron: lentis.nl 

Dit bericht is 4881 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail