Lancering van het nieuwe bordspel ‘Is dat RAAR?’ voor kinderen

Facebooktwitterlinkedinmail

13 februari 2020 – Afgelopen week is ‘Is dat RAAR’? gelanceerd, een nieuw bordspel voor kinderen. Met dit spel kom je op een educatieve en dynamische manier in aanraking met (psychische) diversiteit. Samen met ruim 160 genodigden zijn er twee bijeenkomsten georganiseerd in Hilversum en Borne waarbij het spel feestelijk is geïntroduceerd. Bekijk in de onderstaande video een sfeerimpressie.

‘Is dat RAAR?’ is een nieuwe versie van Een Steekje Los?, specifiek bestemd voor kinderen van 6 tot 13 jaar, ouders en docenten. Het is een educatief en dynamisch bordspel om (psychische) diversiteit bespreekbaar te maken. Voor kinderen met een psychische kwetsbaarheid of andere beperking, maar ook als dit bij andere gezinsleden speelt.

‘Ik vind het belangrijk dat een spel voor kinderen ook door kinderen getest wordt.’
Gwendolyn, één van de zangers van het bijhorende nummer wat voor het spel is uitgebracht, was één van de testers van het spel. Ze vertelt: ‘Ik vind het belangrijk dat een spel voor kinderen ook door kinderen getest wordt.’ Het bord bestaat uit acht verschillende vlakken met levensthema’s. Met een pion kun je over het bord heenlopen en krijg je verschillende vragen en opdrachten die te maken hebben met deze levensthema’s.

Waarom een junior versie?
Het bordspel Een Steekje Los? heeft vanaf dat het spel bestaat, grote belangstelling van kinderen. Niet alleen kinderen en ouders, maar ook docenten en hulpverleners geven al lange tijd aan dat er behoefte is aan een kinderversie. Juist in deze tijd van een inclusieve samenleving is het belangrijk om in gesprek te gaan met mensen met én zonder beperking, ook en misschien vooral als zij nog jong zijn. Zodat taboes en vooroordelen al vroeg doorbroken kunnen worden.

Door het bespreekbaar maken van moeilijke situaties en (psychische) kwetsbaarheid gaan mensen weer meedoen aan de samenleving waardoor hun kwaliteit van leven toeneemt. Meedoen helpt! Samen een spel spelen helpt hen over drempels. ‘Is dat RAAR?’ gaat niet alleen barrières bij kinderen met een (psychische) beperking doorbreken, maar ook bij familie, vrienden, klasgenoten, docenten, vrijetijdsverenigingen, sportverenigingen en buurtbewoners, oftewel, de omgeving van het kind. Zij krijgen hierdoor op hun beurt niet alleen meer begrip voor het betreffende kind, maar ook een andere kijk op psychische aandoeningen in algemene zin.

Interesse om ook zelf met het spel aan de slag te gaan? Je kunt ‘Is dat RAAR?’ hier bestellen.

Bron: samensterkzonderstigma.nl 

Dit bericht is 2494 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail