Kostprijsonderzoek NZa: hogere tarieven in GGZ en FZ

Facebooktwitterlinkedinmail

geld

De tarieven in de GGZ en Forensische zorg (FZ) gaan omhoog. Na een kostprijsonderzoek van de NZa komen de tarieven van de GGZ gemiddeld 6,4% hoger uit en die in de FZ 7,6%. Bovenop het tarief is er in de GGZ 10% ruimte voor maatwerk tussen aanbieder en verzekeraar.

De tarieven blijven zogenaamde max-max tarieven. Aanbieder en verzekeraar kunnen tot een maximum contractafspraken maken. Daarboven is dan in de GGZ nog 10% ruimte voor maatwerk, bijvoorbeeld voor speciale patiëntgroepen.

Verzekeraars en aanbieders hebben met de minister 1,5% maximale groei afgesproken in het bestuurlijk akkoord GGZ voor 2014. Voor de FZ is een bezuiniging van 5,4% ingeboekt. Het is nu aan inkoper en aanbieder om in hun prijs- en productieafspraken het bestuurlijk akkoord te volgen.

Uit het onderzoek blijkt dat de doelmatigheidsslag van de ‘Schipperskorting’ uit 2012 nog niet is verwerkt. Daarom heeft de NZa de resultaten van het kostprijsonderzoek GGZ verminderd met deze korting. Het restant neemt de NZa over in de tarieven 2014.

Bron: nza.nl 

Dit bericht is 4509 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail