Jongeren met autisme vertellen bij Koffietijd over nieuwe app

Facebooktwitterlinkedinmail

KOFFIETIJD

Ruim 1% van alle Nederlandse jongeren heeft een vorm van autisme. Dat komt neer op zo’n 27.000 autistische jongeren in ons land. Ruim een kwart van de jongeren met autisme tussen de 13 en 23 jaar geeft aan niet of nauwelijks sociale contacten te hebben.

Slechts 36% van de autistische jongeren heeft contacten met leeftijdsgenoten, terwijl juist dat soort sociale processen in de puberteit een belangrijke rol spelen. Jongeren met autisme zijn eigenlijk niet heel anders dan hun leeftijdsgenoten: ook zij willen graag vrienden maken en samen leuke dingen doen. Zij worden hierin echter belemmerd door hun problemen met sociale vaardigheden en het kunnen verwerken van veranderingen. Contact maken kan hierdoor lastig zijn. Daarom is er nu de AutThere app.

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft de app, in samenwerking met het AutismeFonds, ontwikkeld. Hiermee kunnen jongeren gemakkelijker met elkaar in contact komen, chatten en afspreken. Om ervoor te zorgen dat de app de doelgroep ook echt aanspreekt, waren 12 jongeren met autisme nauw betrokken bij de ontwikkeling. Diede, Tess en Anjo hoorden daarbij en vandaag waren zij te gast bij Koffietijd! Alle drie hebben ze een vorm van autisme en hopen ze door middel van de AutThere app nieuwe vriendschappen te kunnen sluiten.

Klik hier om het interview over de AutThere app in Koffietijd terug te zien.

Bron: nva.nl 

Dit bericht is 3210 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail