Jaarlijks congres traumasensitief werken 2e editie

Facebooktwitterlinkedinmail

15 maart 2019 – Het jaarlijks congres over traumasensitief werken vindt dit jaar plaats op 6 juni in Utrecht. Wie in de hulpverlening of de JGZ werkt, komt met regelmaat kinderen en jeugdigen tegen die ingrijpende ervaringen hebben meegemaakt en daar dagelijks de schadelijke gevolgen van ondervinden.

Na de succesvolle eerste editie van het jaarlijks congres over traumasensitief werken, is op basis van de nieuwste inzichten weer een interessant vervolgprogramma samengesteld. Op dit congres wordt kennis gedeeld en worden concrete handreikingen gegeven voor de praktijk.

Het jaarlijks congres traumasensitief werken is in 2019 op zowel hulpverlening als onderwijs gericht.Want zowel in het onderwijs als in de hulpverlening kom je kinderen en jeugdigen tegen die ingrijpende ervaringen hebben meegemaakt en daar dagelijks de schadelijke gevolgen van ondervinden.

In het ochtenddeel staan ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk stil bij thema’s die ten grondslag liggen aan traumasensitief werken: Hoe herken je psychotrauma bij kinderen en jeugdigen en wat is de relatie met hechting? Wat weten we van ‘hoogsensitief werken’ bij trauma en PTSS? Wat is bekend over traumasensitief opvoeden binnen de gezins- of groepscontext?

Na dit interessante plenaire programma volgen in de middag twee deelsessierondes, waarin je als deelnemer tweemaal een keuze kunt maken uit twee deelsessies. Zo kun je de inhoud volgen die het meest aansluit op jouw werksituatie.

 

 

Sprekers

Sprekers uit wetenschap en praktijk staan stil bij thema’s die ten grondslag liggen aan traumasensitief werken:

  • Prof. Dr. Marrie Bekker [Universiteit van Tilburg] – Traumasensitief werken en de relatie met hechting
  • Prof. Dr. Elke van Hoof [Universiteit Brussel] – Hoogsensitiviteit of hooggevoelig? En de impact voor trauma en traumasensitief werken
  • Arno Derikx [Rubicon Jeugdzorg] – Traumasensitief opvoeden
  • Dr. Liesbet Mevissen [Trajectum] – KINGS-LVB
  • Eline Engelhart [Pleegzorg Academie] – Sensitief opvoeden van getraumatiseerde pleegkinderen
  • Prof. Dr. Frank Kortmann [Radboud Universiteit] – Traumasensitief werken met niet-westerse hulpvragers
  • Anton Horeweg, M Sen [Kind en Onderwijs] – Traumasensitief lesgeven

 

Accreditatie, kortingen en aanmelding

Dit congres is geaccrediteerd door SKJ, AbSG, Kwaliteitsregister V&V, Registerplein, VSR en diverse andere kwaliteits registers. Alle informatie over accrediterende registers, punten, kortingen en een inschrijfformulier, vind je op de website van de organisatie.

 

Dit bericht is 593 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail