Jaarlijks congres Borderline persoonlijkheidsstoornis in teken bijkomende problematiek

Facebooktwitterlinkedinmail

borderline

27 mei 2016 – Op 7 juli aanstaande wordt in Zwolle de derde nationale editie van het jaarlijks congres over Borderline persoonlijkheidsstoornis gehouden. Het congres staat dit jaar in het teken van bijkomende problematiek en -stoornissen / comorbiditeit.

Borderline is één van de meest voorkomende persoonlijkheidsstoornissen. Mensen met deze psychiatrische aandoening hebben sterke stemmingswisselingen, zijn bang om verlaten of afgewezen te worden, hebben moeite met zich verplaatsen in anderen en hebben vaak een gering zelfvertrouwen. Bovendien hebben zij, hetzij als onderdeel van hun persoonlijkheidsstoornis, hetzij anderszins, vaak allerhande bijkomende sociale en psychische problematiek.

Hoe je daarmee als HBO- of acdemisch opgeleid hulpverlener om kunt gaan, staat op dit congres centraal. In diverse lezingen en interessante deelsessies, delen vooraanstaande wetenschappers en uitvoerend werkers hun inzichten en ervaringen met de deelnemers.

Sprekers

De sprekers die dit jaar een bijlage leveren aan het congres, zijn:

  • Joost Hutsebaut – Borderline persoonlijkheidsstoornis: signalering, co-morbiditeit, ziektelast en behandelmogelijkheden;
  • Manon Grijzen – Mentaliseren bij Borderline persoonlijkheidsstoornis;
  • Bert van Luyn – Stemmingsproblematiek bij Borderline;
  • Bauke Koekkoek – Relatiemanagement: een basishouding om interpersoonlijke problemen te voorkomen;
  • Ursula Witteveen – Werken volgens de Linehan-principes in de praktijk;
  • Hans Kruikemeier – Borderline dynamieken bij mensen met een licht verstandelijke beperking;
  • Carolien Entrop – Houding ten opzichte van Borderline en angst.

Lees alles over hun achtergrond en de inhoud van hun bijdrage op de website van de congresorganisatie.

Accreditatie, inschrijving en kortingen

Dit congres is geaccrediteerd door FGzPt, VSR, Kwaliteitsregister V&V, Registerplein en SRVB. Bij NIP K&J / NVO-OG, SKJ en AbSG is de aanvraag nog in behandeling.

Meld je je met vijf collega’s tegelijk aan? Dan doet de vijfde kostenloos mee. Ook voor ZZP-ers en studenten zijn er interessante kortingen. Alle informatie en een inschrijfformulier vind je op de website van het Euregionaal Congresburo. Wil je niet achter het net vissen? Wacht dan niet met je aanmelding, want vol is vol.

Direct inschrijven kun je hier!

 

Dit bericht is 1784 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail