Jaarlijks congres over angst bij kinderen en jongvolwassenen

Facebooktwitterlinkedinmail

19 januari 2018 Op 12 april 2018 vindt in Eindhoven het jaarlijks congres over angst bij kinderen en jongvolwassenen plaats. Het congres, dat gericht is op hbo- en academisch opgeleide hulpverleners, staat dit jaar in het teken van onzekerheid, faalangst en piekerproblemen.

Waarom dit congres?
Angst is gezond. Het is tenslotte wat ons in leven houdt in gevaarlijke situaties. Maar wanneer kinderen of jongvolwassenen onnodig, te vaak, te lang en / of te intens bang zijn, dan gaat angst belemmerend werken.

Onzekerheid, faalangst en piekeren zijn problemen die we bij veel (jonge) mensen tegen komen. Maar waar komt dat vandaan en wat kun je ermee als professional in de hulpverlening, begeleiding of onderwijs? Welke rol spelen ouders? Wat gebeurt er in de hersenen bij angst en hoe houd je daar rekening mee? Hoe pak je onzekerheid, faalangst en piekerproblematiek praktisch aan? En wat als iemand een licht verstandelijke beperking heeft? Of juist hoogbegaafd is?

Op dit congres delen experts uit wetenschap en praktijk hoe je onzekere, faalangstige en piekerende jonge mensen kunt helpen om van deze problemen af te komen en hun volledige potentieel te realiseren.
Meer…

Sprekers

Diverse vooraanstaande angst-experts uit de wetenschap en de beroepspraktijk zullen op dit congres hun inzichten delen met de deelnemers:

  • Prof. Dr. Peter Muris [Maastricht University] – Inleiding angst: wetenschap en praktijk
  • Prof. Dr. Jan Derksen [Universiteit Brussel] – De rol van ouders
    Dr. Fabiënne Naber [Erasmus Universiteit]
     – Angst en het brein: een neurobiologische benadering
  • Drs. Ard Nieuwenbroek [Orthohulp] – Aanpak van faalangst
  • Marleen Derks [Piekerpoli] – Aanpak piekerproblematiek
  • Drs. Hans Kruikemeijer [De Rotonde] – Faalangst en piekeren bij LVB
  • Hilde Cromjongh, M SEN [Kolibrie Talentcoaching] – Faalangst en hoogbegaafdheid

Meer…

Accreditatie en aanmelding

Dit congres is geaccrediteerd door onder meer NIP K&J / NVO-OG, FGzPt, NVvP, AbSG, SKJ, Registerplein, SRVB, Verpleegkundig Specialisten Register en Kwaliteitsregister V&V.

Aanmelden voor deze eendaagse bijeenkomst kan via de website van het Euregionaal Congresburo. Wie snel is, doet mee tegen het gereduceerde vroegboektarief. Ook zijn er kortingen voor groepen, ZZP-ers / praktijkhouders en studenten.
Meer…

 

Dit bericht is 1364 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail