Interventie tegen angst bij kinderen erkend 

Facebooktwitterlinkedinmail

angst

25 september 2015 – De individuele cognitieve gedragstherapie ‘Denken + Doen = Durven‘ is door de Erkenningscommissie Interventies beoordeeld en erkend als effectief volgens goede aanwijzingen. De therapie richt zich op kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar met angststoornissen.

In twaalf wekelijkse bijeenkomsten leren de kinderen nieuw gedrag om met hun angst om te gaan. Tussendoor oefenen ze met huiswerkopdrachten. Daarnaast zijn er drie bijeenkomsten voor de ouders. Verschillende onderzoeken laten zien dat ongeveer twee derde van de kinderen vrij is van angsten nadat ze de therapie hebben gevolgd. Ook zijn er positieve effecten op de kwaliteit van leven en op het sociaal gedrag van het kind.

Een interventie is effectief volgens goede aanwijzingen als uit onderzoek met beperkte bewijskracht blijkt dat de interventie in de praktijk een beter resultaat oplevert dan niets doen of dan andere interventies. Erkende interventies worden opgenomen in de databank Effectieve Jeugdinterventies van het Nederlands Jeugdinstituut.

Bron: nji.nl 

Dit bericht is 1041 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail