IJdelheid goed voor de gezondheid

Facebooktwitterlinkedinmail

ijdel feelgood

5 augustus 2015 – IJdelheid was ooit een van de hoofdzonden. Mensen die (te) veel met hun uiterlijk bezig zijn, worden nog altijd als enigszins oppervlakkig gezien. Het tegenovergestelde, echter, blijkt nu waar. Uit een studie van psychologe Vivian Diller blijkt dat ‘ijdeltuiten’ langer en gezonder leven en ook nog eens gelukkiger zijn. Niets oppervlakkig aan dus; ijdel zijn loont.

“Dat je geeft om hoe je eruit ziet en je bereid bent om een aantal uurtjes per dag in de badkamer door te brengen, is zowel goed voor je gezondheid op de korte als op de lange termijn. Mensen die dat doen voelen zich immers vaker beter in hun vel, wat dan weer leidt tot betere eet- en slaapgewoonten en een drukker sociaal leven met meer vrienden en minder eenzaamheid,” licht Diller toe.

De ‘ijdeltuiten’ die aan het onderzoek deelnamen, hadden ook minder slechte en ongezonde gewoonten zoals roken en drugsgebruik, juist omdat ze zich meer zorgen maken over de gevolgen op hun uiterlijk op latere leeftijd. Natuurlijk garandeert ijdelheid geen lang en gezond leven, maar het schaadt ook niet.

Bron: Goed Gevoel

Dit bericht is 912 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail