‘IGZ niet klaar voor veranderende zorgsector’

Facebooktwitterlinkedinmail

igz

27 juli 2015 – Werknemers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vinden dat de inspectie nog niet klaar is voor de taken die in de snel veranderende zorgsector uitgevoerd moeten worden. De medewerkers geven dit aan in een interne enquête, zo meldt de NOS.

Zowel een adviesbrief van de OR (ondernemersraad) als de interne enquête zijn naar HDC Media doorgespeeld. De hoofdstrekking is dat de IGZ nog niet klaar is voor de nieuwe taken die de organisatie te wachten staan in de snel veranderende zorgwereld. De personeelsleden laten zich kritisch uit over de IGZ.

Slechts vijf procent van de medewerkers geeft aan dat de werkwijze binnen de inspectie efficiënt is. Dat de organisatie bureaucratische trekjes heeft wordt door niet minder dan negentig procent van de medewerkers beaamd. Het personeel is daarnaast van mening dat de IGZ het op dit moment niet aankan om het personeelsbestand uit te breiden, iets wat de politiek wil. Meer personeel moet de organisatie slagvaardiger maken. De OR geeft aan dat medewerkers niet blij zijn met het idee in korte tijd een groot aantal nieuwe medewerkers in te moeten werken.

De IGZ heeft op het nieuwsbericht gereageerd. De inspectie zegt in gesprek te gaan met de afdelingen en de OR. De enquête is uitgevoerd als voorbereiding op het nieuwe beleidsplan en het verbetertraject van de inspectie, zo staat ook in de reactie te lezen. Er wordt inderdaad een groot beroep gedaan op alle medewerkers, aldus de leiding van IGZ.

Bron: Nationale Zorggids

Dit bericht is 666 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail