Half jaarsalaris voor vertrokken bestuurder Rivierduinen

Facebooktwitterlinkedinmail

Schermafbeelding 2015-07-09 om 09.32.21

9 juli 2015 – Hoewel Rivierduinen eind 2014 in zwaar weer verkeerde en banken zelfs dreigden de geldkraan dicht te draaien, kreeg bestuurder Cecile Gijsbers van Wijk een ontslagvergoeding mee van 88.000 euro. Dat blijkt uit het deze week openbaar gemaakte jaarverslag over 2014, zo melden RTL Nieuws en het Leidsch Dagblad

Gijsbers-van Wijk vertrok begin 2014 als gevolg van een verschil van mening over het beleid met haar toezichthouders.  “De hele ggz-sector is ontzettend in ontwikkeling, en de partijen waren het oneens over de manier waarop Rivierduinen daarop moest reageren”, aldus woordvoerster Carla Overkamp.

Rivierduinen heeft een roerig jaar achter de rug. Er was de bestuurscrisis, eisen van verzekeraars en financiers en bezuinigingen mede als gevolg van slinkende rijksbudgetten en gedwongen ontslagen. Toch zijn de twee bestuurders Marjolein ten Kroode en Erik Laarhoven tevreden. ,,In 2014 heeft Rivierduinen laten zien dat het veerkracht heeft’’, schrijven ze in het jaarverslag. Daarin kondigen ze tevens aan dat Rivierduinen na het vertrek van Gijsbers van Wijk, weer een nieuwe zorginhoudelijke bestuurder gaat werven.

Rivierduinen boekte vorig jaar een winst van 2,7 miljoen euro op een omzet van 184 miljoen. De instelling telt 2275 werknemers. Afgelopen jaar schrapte de instelling als gevolg van bezuinigingen in de zorg 80 voltijdsbanen. Voor het lopende jaar verwacht Rivierduinen dat er opnieuw banen moeten verdwijnen.

Meer dan wettelijk maximum

Gijsbers van Wijk was krap drie jaar in dienst van de zorginstelling. Rivierduinen betaalde haar volgens het jaarverslag een afkoopsom van bijna 88 duizend euro, bijna een half jaarsalaris. Dat is meer dan het plafond van 75 duizend euro, dat geldt in de Wet Normering Topinkomens. Maar omdat Gijsbers-van Wijk voor de inwerkingtreding van de wet in dienst kwam, geldt dat plafond niet voor haar. Volgens de woordvoerster is de afkoopsom ‘conform alle regels’ vastgesteld.

Bron: rtlnieuws.nl / skipr.nl / leidsdagblad.nl

 

Dit bericht is 1298 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail