GRIP op je leven

Facebooktwitterlinkedinmail

shutterstock_65434666

GRIP is een online zelfmanagement tool, ontwikkeld en getest door ervaringsdeskundigen. De praktijk wijst uit dat mensen die GRIP gebruiken flinke stappen maken in hun maatschappelijk herstel. GRIP is nu bruikbaar als online tool. Zo snel als dat kan willen we GRIP uitbreiden met Elearning en andere functionaliteiten, en als App beschikbaar maken.

Schulden, weinig sociale contacten en onvoldoende beweging. Dit is slechts een greep uit de problemen die mensen naast hun psychische of psychiatrische beperking kunnen ontwikkelen, en te vaak als onderdeel van de ziekte worden gezien. Stichting Gek op Werk heeft daarom GRIP ontwikkeld. GRIP is een online tool die mensen in staat stelt grip te krijgen en te behouden over hun eigen leven.

Stichting Gek op Werk

Al jaren zet Gek op werk zich in om mensen die een psychisch of psychiatrisch probleem hebben, naar (betaald) werk te bemiddelen. Ervaring leert dat veel klanten van Gek op Werk naast het vinden van een baan ook een zetje in de goede richting kunnen gebruiken als het gaat om andere facetten van het leven. Vaak is het zelfs een voorwaarde: Verbeterd zelfmanagement vergroot de kans op een baan!

GRIP

GRIP staat voor Gezond en Relaxed leven In de Praktijk en is een methode die eenvoudig en stapsgewijs handvatten biedt om grip op het leven te krijgen en te behouden. In een persoonlijk GRIP-plan kunnen klanten zelf aangegeven welke activiteiten bijdragen aan het verminderen van vervelende en belemmerende emoties en gedragingen. Vervolgens gaat men aan de slag met een aantal onderwerpen die bijdragen aan goed en gelukkig leven: omgeving, activiteiten, gezondheid, hulpverlening en financiën. Stapsgewijs worden de onderwerpen doorlopen en wordt geleerd doelen te stellen. Bij het stellen van deze persoonlijke doelen worden de klanten ondersteund door tips en trucks.

Wanneer de uitdagingen zijn beschreven, wordt met één klik een overzicht verkregen van de doelen gesteld zijn. Kortom, een directe samenvatting van alle punten die samen houvast bieden op weg naar een gezond en relaxed leven.

Nieuwsgierig geworden naar GRIP? Kijk op www. grip.gekopwerk.nl of neem contact op met stichting Gek op Werk: Ronald Oosterhof, directeur stichting Gek op Werk, 0610964416 / ronald@gekopwerk.nl

Dit bericht is 4196 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail