Gratis E-health boek voor de jeugd-ggz

Facebooktwitterlinkedinmail

 foto.480x480-75

E-health biedt een schat aan mogelijkheden voor de jeugd-ggz. Maar een professionele benaderingen vooral een betere samenwerking zijn strikt noodzakelijk om ook daadwerkelijk successen te kunnen boeken. E-health heeft in elk geval veel meer potentie dan alleen voorlichting en preventieve programma’s: digitale toepassingen zullen binnen afzienbare tijd ‘de behandelkamer’ ingrijpend veranderen.

Dit zijn enkele conclusies uit dit overzichtswerk over e-health in de jeugd-ggz, ontwikkeld en uitgegeven door het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Het gratis e-book met de titel ‘E-health in de jeugd-ggz – baat het, of schaadt het?’ is bedoeld als gids voor professionals in de jeugd-ggz die aan de slag willen met e-health. Alle aspecten van e-health, van beleid (bij overheid, verzekeraars en jeugd-ggz) tot aan de soms weerbarstige en experimentele praktijk komen aan bod.

Pleidooi voor samenwerking
In het hoofdstuk Knelpunten en aanbevelingen voorziet de auteur, dr. Jeroen Ruwaard, een succesvolle toekomst voor de digitale ondersteuning bij de behandeling van jeugdigen met ernstige psychische klachten. “Mits we als sector aan een aantal voorwaarden voldoen. Om de kansen te benutten wordt van ons visie, professionaliteit en samenwerking gevraagd. En hobbels op het gebied van veiligheid en financiering zullen moeten worden overwonnen”, aldus Ruwaard, senior projectmedewerker e-health bij het Landelijk Kenniscentrum.

Het boek is begin april aangeboden aan de directeur-generaal Curatieve Zorg van VWS, de heer drs. Leon van Halder. ‘E-health in de jeugd-ggz’ wordt aan de beroepsgroep gepresenteerd op het NvvP-voorjaarscongres in Maastricht, op woensdag 10 april om 8.30 uur.

Bekijk een korte video-impressie van het e-book  of de  de uitvoerige toelichting van Ariëlle de Ruijter en auteur dr. Jeroen Ruwaard van 5 minuten

Gratis download

Het boek is ontwikkeld voor de iPad en is rijk geïllustreerd met multimediale content; deze versie is gratis te downloaden in de boekwinkel van iTunes.

voor de iPad Dit is de volledige, interactieve versie van het boek, geschikt voor de iPad van Apple met iOs 5.1 of nieuwer en voorzien van de iBooks app versie 3.0 of nieuwer.

Een soberder versie van het e-book is beschikbaar in ePub- en Mobipocket-formaat voor e-readers, PC, Mac en Android; gratis reader-software voor deze versies is onder meer te vinden bij Adobe Digital Editions (ePub op PC), Amazon Kindle eReader (Mobipocket op PC) en in de Android Play Store(bijvoorbeeld Aldiko Book Reader, Moon+ Reader en Mantano Reader voor ePub in Android-omgeving).


ePub-formaat Dit is een sobere versie van het boek, geschikt voor e-readers, en voor smartphones en PC’s met ePub-readersoftware.


Mobypocket-formaat Dit is een sobere versie van het boek, geschikt voor Kindle e-readers, en voor PC’s met Kindle-readersoftware.

Bron: kenniscentrum-kjp.nl 

Dit bericht is 3900 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail